TÅREVÅTT: Marion Ravn leser fra sin egen dagbok i «Hver gang vi møtes». Det blir et emosjonelt øyeblikk for artisten når hun leser om at M2M-eventyret er over, og tårene triller. 
Foto: TV2
TÅREVÅTT: Marion Ravn leser fra sin egen dagbok i «Hver gang vi møtes». Det blir et emosjonelt øyeblikk for artisten når hun leser om at M2M-eventyret er over, og tårene triller. Foto: TV2 Vis mer

Marit tjener penger på Marions M2M-tårer

Marit Larsen har blitt spurt om å være med i årets «Hver gang vi møtes», men takket nei. Likevel kommer hun til til å tjene penger på det populære tv-programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 5. januar er det duket for sesongpremiere av «Hver gang vi møtes» på TV2. Programmet hvor kjente artister tolker hverandres låter og snakker om personlige hendelser ble en stor suksess da det gikk i vår, og ble sett av om lag 600000 hver lørdag.

Dagbladet vet at Marit Larsen er blitt spurt om å delta i programmet, men takket nei. Hun gjorde stor suksess i popduoen M2M på 90-tallet. Den andre halvdelen, Marion Ravn, har derimot takket ja.

Det er tidligere kommet fram at M2M-låta «Girl In Your Dreams» er en av låtene som skal tolkes, og Ravn sa til Dagbladet i forrige uke at flere av popbandets låter er med i programmet.

- Jeg syns det har vært fantastisk å være med i «Hver gang vi møtes», og ha med M2M-låtene. Det er gøy at folk blir minnet på låtene, og det er fantastisk å se så store artister gjøre coverversjoner av dem.

- Slik systemet er Marit Larsens manager, Morten Andreassen, bekrefter at Larsen har godkjent flere M2M-nyinnspillinger til bruk i «Hver gang vi møtes». At Ravns musikkreality-deltakelse også kommer til å generere gode inntekter til hennes tidligere M2M-kollega, sier manageren at de ikke har tenkt nevneverdig på.

- Det er bare slik systemet er bygget opp, og det er bare en teknisk konsekvens når Larsen er låtskriver. Dette er ikke noe man kan velge bort eller si fra seg. Det skjer automatisk, sier Andreassen.

Og det kan bli en fin slump med penger.

GIGANTSUKSESS: Marion Ravn og Marit Larsen avbildet som M2M i London i 2000. I løpet av de tre åra de var plateaktive, solgte de totalt 12 millioner album og singler på verdensbasis. Nå deltar Marion Ravn i «Hver gang vi møtes». 
Foto: Keith Hammett
GIGANTSUKSESS: Marion Ravn og Marit Larsen avbildet som M2M i London i 2000. I løpet av de tre åra de var plateaktive, solgte de totalt 12 millioner album og singler på verdensbasis. Nå deltar Marion Ravn i «Hver gang vi møtes». Foto: Keith Hammett Vis mer

Siden det første «Hver gang vi møtes»-albumet ble gitt ut 5. mars, er det solgt i over 120 000 eksemplarer. I tillegg er det blitt solgt over 12 000 EP-er og 112 000 enkeltlåter.

Salgssuksess Men det stopper ikke der — de ulike låtene er også blitt avspilt ti millioner ganger via ulike strømmetjenester som Spotify og Wimp.

- Dette er store tall. Det er den største salgssuksessen for musikk i 2012. Totalt sett er det også den største salgssuksessen fra en tv-
serie på 2000-tallet, og det er nok bare første sesong av «Idol» som kan måle seg med disse tallene, sier Aslak Klever, salgssjef i EMI, til Dagbladet.

Han forteller at EMI også har planlagt en utgivelse av den kommende sesongens låter. Albumet utgis i februar, og skal inneholde i overkant av 20 låter. I tillegg blir det lansert en EP hver lørdag med låter fra den aktuelle kveldens program.

Salgssjefen er ikke i tvil om at tida artisten får på tv-skjermen er av stor betydning økonomisk.

- Det er enormt viktig for artisten. Uten den tv-eksponeringen over åtte uker hadde ikke salgstallene vært like høye. Artistene når nye målgrupper, og interessen genererer konsertjobber. Artistene får et løft, også for sine gamle låter, sier Klever.

Klokt valg P3-musikksjef Mats Borch Bugge sier det er et klokt valg av TV2 å hente inn Marion Ravn som deltaker i programmet.

- Samtidig er det en reell påminnelse om de forskjellige retningene karrierene til Ravn og Larsen har tatt etter M2M. Økonomi er ikke et tema når Marit Larsen vurderer et tilbud om å være med i «Hver gang vi møtes», med eller uten Marion Ravn. Hun har garantert sagt nei på grunn av kunstneriske hensyn.

«Hver gang vi møtes»

•TV 2-program der kjente artister synger hverandres sanger.

• Sesong to har premiere i begynnelsen av januar.

• Marion Ravn, Kurt Nilsen, Ole Paus,
Anita Skorgan, Lene Marlin, Magnus
Grønneberg og Morten Abel deltar i neste års program.

• I seriedebuten i vinter sjekket Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, Øystein Dolmen, Jan Eggum, Vinni og Bertine Zetlitz inn på Hvaler gjestgiveri.

• Artistene bor sammen i en periode, og tolker hverandres låter.

• Programmet var en stor suksess, og ble sett av rundt 600 000 nordmenn hver lørdag.

• Produseres av Mastiff for TV 2.

Tidligere «Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark mener Larsen er en av få artister i Norge som ikke trenger å si ja til tv-underholdning.

- Hun er i en unik posisjon, som for eksempel Bjørn Eidsvåg også er i. Det er TV2 som trenger henne, ikke hun som trenger TV2. Og når hun seier nei til «Hver gang vi møtes», er det lurt av dem å spørre Marion Ravn — både fordi hun etter hvert er blitt flink på tv og fordi de da får en anledning til å bruke M2Ms katalog.

M2M

• Norsk popduo bestående av Marion Ravn og Marit Larsen. Begge fra Lørenskog.

• Gruppa eksisterte fra 1999-2002. Ga ut to album i løpet av perioden.

• Solgte 12 millioner album og singler på verdensbasis.

• Spesielt populære i Asia.

• Turne med popbandet Hanson, og varmet opp for artisten Jewel.

• Da plateselskapet Atlantic Records ønsket å satse på Marion Ravn som soloartist, ble bandet oppløst.

Kilde: Wikipedia

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer