- Eventyret om «prinsen» blir bare bedre og bedre, sier kjendisekspert:

Marius Borg Høiby er blitt redaktør i overklassemagasin

Marius Borg Høiby (21) har jobbet i Tempus siden mars. I bladet omtales han som «norsk prins».

TRENDREDAKTØR: Marius Borg Høiby (21) bor i London med kjæresten Juliane Snekkestad (21). Siden mars har han vært ansatt i luksusmagasinet Tempus. Her med kronprins Haakon i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix
TRENDREDAKTØR: Marius Borg Høiby (21) bor i London med kjæresten Juliane Snekkestad (21). Siden mars har han vært ansatt i luksusmagasinet Tempus. Her med kronprins Haakon i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kronprinsesse Mette-Marit har som kjent flere ganger bedyret overfor norsk media at sønnen, Marius Borg Høiby (21), bør skjermes for pressen fordi han ikke ønsker å være en offentlig person.

Se og Hør melder i dag at 21-åringen, som er bosatt i London, ble ansatt som trendredaktør og skribent i et høyprofilert britisk klokke- og luksusmagasin i mars.

PÅ FORSIDA: Marius Borg Høiby er nok en gang på forsida til ukebladet. Faksimile: Se og Hør
PÅ FORSIDA: Marius Borg Høiby er nok en gang på forsida til ukebladet. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Redaktør i Tempus Media Limited, Rachel Ingram, bekrefter at Borg Høiby er ansatt i bladet Tempus.

- Jeg kan bekrefte at Marius arbeider hos oss, men vi kommer ikke til å gi noen kommentarer utover det, sier hun til Se og Hør.

Omtales som prins

På hjemmesidene til magasinet profileres sønnen til Mette-Marit som deres nye style editor (trendredaktør, red.anm.). Borg Høiby har oppdatert sin egen profil på nettverksplattformen LinkedIn med informasjon om stillingen.

Magasinet hvor Borg Høiby er ansatt har i tillegg omtalt ham som «norsk prins» flere ganger, ifølge siste utgave av Tempus. Blant annet i en større reportasje fra da publikasjonen arrangerte den kjendistunge etterfesten til musikkprisutdelingen Brit Awards.

Datostempler viser at nesten tre uker før kronprinsparet brukte kongehusets nettsider til å kritisere ukebladet for deres omtale av privatlivet til Borg Høiby og hans kjæreste, modellen Juliane Snekkestad (21), hadde sønnen til Mette-Marit allerede skrevet som journalist i magasinet.

19. mars fikk Borg Høiby publisert en artikkel på redaksjonell plass om elektriske luksusbiler. 6. april gikk Mette-Marit og Haakon ut mot Se og Hør og uttalte at «Marius Borg Høiby ved flere anledninger har gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet».

Dagbladet har kontaktet Slottet, men assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ønsker ikke å kommentere saken.

«Den norske prinsen»

Over seks sider i magasinet beskriver Tempus glamour-arrangementet der Marius Borg Høiby er en av deltakerne:

«Glamorøse kjendiser, inkludert artist Pixie Lott og hennes modellkjæreste Oliver Cheshire, modell og skuespiller Paul Sculfor, sanger Tallia Storm og den norske prinsen Marius Borg Høiby gikk ned den røde løperen på vei til lokalene hvor vi arrangerte etterfest, bare for spesielt inviterte».

Den aktuelle papirutgaven av Tempus, hvor Borg Høiby omtales som «norsk prins» ble utgitt for en måned siden. Brit Awards, hvor Borg Høiby gikk rød løper, fant sted 21. februar. På nettsidene har imidlertid Tempus nå fjernet omtalen av Borg Høiby som kongelig.

KJENDISFEST: Tempus omtaler Marius Borg Høiby som prins i en sak om etterfesten til Brit Awards i siste utgave av magasinet. Faksimile: Tempus
KJENDISFEST: Tempus omtaler Marius Borg Høiby som prins i en sak om etterfesten til Brit Awards i siste utgave av magasinet. Faksimile: Tempus Vis mer

Magasin for overklassen

Tempus gis ut månedlig og er et prestisjemagasin for rike mennesker.

- Tempus leses av klokkeinteresserte og velholdne konsumenter over hele verden. Bladet tilbyr lesere og annonsører unik innsikt i en fascinerende verden bestående av kvalitetsarmbåndsur, luksusreiser, samleobjekter av høy verdi, yachter, privat luftfart og kjøretøy, siterer PR selskapet Muck Rack.

- Vi produserer intelligent og ambisiøst innhold, skreddersydd for en unik lesergruppe av individer med høy formue og influencere, skriver Tempus på sine Facebook-sider.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

- Bedre og bedre

Pressemeldingen fra Slottet i begynnelsen av april høstet sterk kritikk fra en rekke eksperter Dagbladet pratet med.

En av dem som reagerte var Morten Hegseth, VGTV-programleder og kjendisekspert. Han mente at Slottet prøver å få både i pose og sekk.

- Eventyret om prinsen som ikke ville ha oppmerksomhet blir bare bedre og bedre. Han er jo det unge mennesket i Norge som har fått mest oppmerksomhet for å ikke ønske oppmerksomhet, sier han til Dagbladet i dag.

Høyprofilert arbeid

Det var i januar i fjor Slottet først publiserte et skriv fra kronprinsesse Mette-Marit der hun skrev at sønnen «ikke skal ha en offentlig rolle og ikke er en offentlig person». Videre understreket hun at «Marius ønsker ikke å leve et liv i offentligheten».

Men i tillegg til at Borg Høiby nå jobber som redaktør og skribent i et profilert luksusmagasin, og deltar på rød løper-arrangement som arbeidsplassen arrangerer for noen av verdens største stjerner, viste Dagbladets gjennomgang av hoffets årsberetninger at Borg Høiby flere ganger har deltatt på offisielle besøk og oppdrag for kongehuset de siste åra.

Da innrømmet Det kongelige hoff også at penger fra deres budsjetter til offisielle oppgaver og drift av kongehuset har dekket utgifter for Borg Høiby.

- Søker selv offentligheten

Assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun K. Nybø, mener Borg Høiby må tåle livet i medias søkelys.

- Jeg har hele tida sagt at han må påregne offentlig oppmerksomhet. Marius Borg Høiby er sønn av Norges framtidige dronning og en del av Norges mest offentlige familie. Ikke minst må han det når han selv søker offentligheten.

Hun viser til at Vær varsom-plakatens paragraf 4.3 oppfordrer til å vise respekt for menneskers privatliv, men mener norske aviser i stor grad har vist måtehold i omtalen av Mette-Marits sønn.

- Jeg har stor tillit til norske mediers respekt for Borg Høiby. Jeg er glad for at norske medier forholder seg til presseetikken som de gjør. Det er stor forskjell på norske og britiske medier, sier Nybø.

Den britiske avisa Daily Mail publiserte nylig bilder av paret sammen i London.

Begrunner dagens sak

Det var årets påske-utgave av Se og Hør som trigget den siste reaksjonen fra kongehuset i april. Pressemeldingen fra Mette-Marit og Haakon satte i gang en større debatt om hvorvidt Borg Høiby er å anse som en offentlig person, og dermed må tåle høyere mediepress enn andre.

- Juliane og Marius er begge over 20 år, og satser begge på en internasjonal og høyt profilert karriere i motehovedstaden London, med skyhøy kjendis- og glamourfaktor. Dette er grunnen til at Se og Hør trykker denne saken, begrunner ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, i bladet i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer