Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Marius Ektvedt røper for mye for tidlig

I en gal manns dagbok.

TVANGSTANKER: Marius Ektvedt har skrevet roman om en mann med alvorlige tvangstanker. Foto: ASCHEHOUG / CHRISTIAN BELGAUX
TVANGSTANKER: Marius Ektvedt har skrevet roman om en mann med alvorlige tvangstanker. Foto: ASCHEHOUG / CHRISTIAN BELGAUX Vis mer

Vi har det alle i oss: Dobbelsjekking av om komfyren er slått av, vende tilbake og dra i dørhåndtaket for å forsikre oss om at vi virkelig låste døra. Barn som ikke tråkker på streker. Alle de harmløse ritualene vi omgir oss med for å unngå at noe katastrofalt skal skje.

Denne skrekken har tatt helt overhånd for hovedpersonen i «FEM». Utad framstår han ganske normal. Han er arkitekt med god jobb, og har to små barn med sin vakre og kjærlige designerkone.

Dødstallet

Inni ham derimot, er det kaos. Han er ridd av angst, av tvangshandlinger og - tanker. Han vasker hendene uavlatelig, og åler seg innunder sønnens seng hver kveld for å sjekke om det finnes en massemorder der. Han unngår å gå bak sin kone i trappa, av frykt for å dytte henne ned. Han sitter på hendene sine, av frykt for hva han kan komme til å gjøre med dem. Ritualer han har klart å holde i sjakk og skjul, inntil det katastrofale skjer. Kona vil ha et barn til. Det betyr at de blir en familie på fem. Det MÅ ikke skje. Tallet fem betyr ulykke. Det er et dødstall.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?