Mark (31) flyttet inn på IKEA

Men kona ville ikke være med.

(Dagbladet.no): Da Mark Malkoffs New York-leilighet måtte desinfiseres, sendte han IKEA en forespørsel litt utenom det de er vant til. Det var ingen klage, ingen jobbsøknad og heller ingen kreativ etterlysning etter nye, kjekke boløsninger, men derimot et ønske om å få flytte inn.

På hjemmesiden Marks lives in IKEA kan vi lese at han aldri hadde trodd han skulle få et positivt svar, men 7. januar flyttet han inn - alene: Kona ville ikke være med.

- Vi tenkte det kunne bli ordentlig morsomt og interessant. Vi aner ikke hva denne uka vil by på, sier Julie Mott - daglig leder i den aktuelle IKEA butikken i Paramus, New Jersey - til CNN.

- Som å bo hjemme

Malkoff spiser alle sine måltider i IKEA-restauranten, og siden de lekre utstillingbaderommene ikke virker, får han dusje i de ansattes bakrom.

Hver dag poster han en ny filmsnutt i sin videodagbok.

- I need a place to crash, sier han i den første videoen, der han forklarer at ingen av vennene hans hadde plass til ham i sine knøttsmå studioleiligheter, og at han på ingen måte råd har tilstrekkelig betalingskraft til å bo på hotell.

- Jeg ante ikke hvor jeg skulle gå. Men så kom jeg på det. Det var et sted der jeg kunne krasje. Det stedet var IKEA. Leiligheten min er 80 prosent IKEA uansett, det ville være som å bo hjemme. Mirakuløst nok sa de ja, forteller han i videoen:

BOR PÅ IKEA:- Dette blir en lang uke, sier Mark Malkoff, som har oppholdstillatelse på en IKEA-butikk til og med lørdag. Det uvante prosjektet kom som et resultat av at leiligheten hans i Queens desinfiseres. Foto: REUTERS/SCANPIX
BOR PÅ IKEA:- Dette blir en lang uke, sier Mark Malkoff, som har oppholdstillatelse på en IKEA-butikk til og med lørdag. Det uvante prosjektet kom som et resultat av at leiligheten hans i Queens desinfiseres. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- En leilighet som denne ville kostet 3000 dollar i månedens, sier han også i innflyttingsrapporten, der han også får en god del saker og ting fra det svenske interiørfenomenet.

- Svenskene er gjestfrihetens konger, konkluderer Malkoff.

Bare IKEA-mat

Hans IKEA-prosjekt er ikke helt ulikt Kristopher Schaus forfallsprosjekt, der den norske komikeren flyttet inn i et butikkvindu på Karl Johan.

Malkoff har imidlertid noe mer tumleplass.

Og selv om IKEA-menyen kanskje ikke er alles største favoritt, slår den likevel Schaus fløte- og føflekkdiett.

Malkoffs største utfordring i så måte, er om noen vil dele måltidene med ham:

Besøkte 171 Starbucks-kafeer

Mark (31) flyttet inn på IKEA

Komikeren har tidligere laget videoen «171 Starbucks», der han på under 24 timer besøker og handler varer i alle utsalgene til den allestedsnærværende kaffekjeden på Manhattan i New York:

Malkoff jobber for tida som publikumskoordinator på komikeren Stephen Colberts talkshow «The Colbert Report».

Følg IKEA-okkupasjonen hans her.

Les også om den spanske komponisten som har «tatt en Schau».

FÅR DUSJE PÅ BAKROMMET: Mark Malkoff henger et håndkle i et utstillingbaderom - mest for syns skyld, for i selve butikken renner det ikke vann i rørene.
SA JA: IKEA-butikken i Paramus, New Jersey, ønsket Malkoff velkommen med et uvanlig prosjekt. Til gjengjeld for sin gjestfrihet får de selvsagt god pr.
UTEN KONA: Kona Christine digget ikke prosjektet og bor midlertidig hos slektninger nord i delstaten. - Av en eller annen grunn ville hun ikke bo i en butikk, er Malkoffs knappe kommentar til CNN. Her reagerer han på et bilde av et lykkelig par.