PÅ AN IGJEN: Mark Kozelek (aka Sun Kil Moon) fortsetter å grave sin kunstneriske grav på samarbeidsskiva «Yellow Kitchen», skriver vår anmelder. Foto: Promo.
PÅ AN IGJEN: Mark Kozelek (aka Sun Kil Moon) fortsetter å grave sin kunstneriske grav på samarbeidsskiva «Yellow Kitchen», skriver vår anmelder. Foto: Promo.Vis mer

Anmeldelse: Mark Kozelek & Sean Yeaton – «Yellow Kitchen»

Mark Kozelek fortsetter å sabotere for seg selv

Surrete samarbeidsskive.

ALBUM: Mark Kozelek (aka Sun Kil Moon) føkker med oss.

Yellow Kitchen

Mark Kozelek & Sean Yeaton

2 1 6
Plateselskap:

Caldo Verde

«Det virker som de gjør alt i sin makt for å ikke skrive en konvensjonell låt.»
Se alle anmeldelser

Hvordan skal man ellers forklare den amerikanske singer/songwriterens kunstneriske mageplask siden vidunderlige «Benji» (2014)?

Det virker nemlig som han har satt seg fore å sabotere alt som var fint med den utgivelsen: empati har blitt byttet ut med forakt.

«Common as Light and Love...» fra i vinter er bunnoteringen i en katalog full av flotte album (har du ennå ikke hørt hans album med slowcore-pioneerene Red House Painters, er det bare å glede seg).

«Yellow Kitchen» er et surrete samarbeid med Sean Yeaton fra Parquet Courts, hvis største styrke er bandnavnet. Yeaton står for musikk; Kozelek for sang og tekst.

Det virker som de gjør alt i sin makt for å ikke skrive en konvensjonell låt.

Det nærmeste normalen er treminutteren «The Reasons I Love You», en søthjertet ode til kjæresten Caroline og det eneste tålelige sporet i samlingen.

Selv om «Daffodills» er urovekkende, er det ellers ingenting å hente på «Yellow Kitchen» – kun en rablende gammel gubbes bekjennelser.