Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mark O'Connor's Hot Swing Trio

Hot Club-trio med sterke gjester.

CD: Felespilleren Mark O'Connor er velkjent som bluegrassmusiker, men står her også fram som en fin jazzfiolinist i Stephane Grappelli-skolen. Sammen med gitarist Frank Vignola og bassist Jon Burr swinger han upåklagelig i beste Hot Club-stil, og med gjestene Wynton Marsalis og Jane Monheit i godt slag, blir plata ytterligere ørensfryd.

Den i jazzkretser tidvis lett overbærende omtalte Monheit leverer utmerket vokal til «Honeysuckle Rose» , «Misty» , «Fascinating Rhythm» og «As Time Goes By» . Hun er klokkerein, myk i balladene og beholder imponerende klar diksjon selv i forrykende tempi. Marsalis' gjør en morsom duett med O'Connors i «Tiger Rag» , et slags New Orleans-møter-Appalachene-nummer, og spiller med en mer gyllen «klassisk» tone enn på sine egne jazzinnspillinger. Et sjeldent og godt amerikansk framstøt på den europeiske sigøynerjazzens enemerker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media