Mark Wahlberg spiller Max Payne

Spillet blir film.

(Dagbladet.no): Da vi fikk stifte bekjentskap med den hardbarka politimannen Max Payne i spillet med samme navn i 2001, fikk vi samtidig en intens actionopplevelse.

Det får vi forhåpentlig også når Mark Wahlberg nå mest sannsynlig skal spille Max i en kommende filmatisering av det finskutviklede spillet.

Det er Variety som melder at Wahlberg er aktuell i rollen som politispaneren i en framtidig Twentieth Century Fox-produksjon. John Moore, som tidligere har regissert filmer som «Behind Enemy Lines» og nyinnspillingen av «The Omen», skal stå for regi.

I spillet blir Max Paynes kone og datter drept, og etter mange års jakt på de ansvarlige blir brått Paynes partner i saken drept - og Payne får skylda. Dermed må han flykte fra politiet samtidig som han fortsetter jakten på de som drepte familien.

Spillet fikk i sin tid gode kritikker, og har en gjennomsnittskarakter på 90 prosent på Gamerankings.

Innspillingen av filmen begynner så snart Wahlberg er ferdig med Peter Jackson- og DreamWorks-filmen «The Lovely Bones». Wahlberg er forøvrig nylig ferdig med innspillingen av M. Night Shyamalan-filmen «The Happening».

Max Payne dukket også opp i oppfølgeren «Max Payne 2: The Fall of Max Payne» i 2003. Et av spillseriens største kjennemerker er muligheten Max Payne har for å sakke ned tiden for å få et fortrinn i skuddvekslinger - såkalt bullet time.

LIGNER HAN IKKE? Mark Wahlberg skal ifølge Variety spille Max Payne i en kommende filmatisering av spillet med samme navn. Foto: REMEDY / TAKE 2 / STUART RAMSON / AP / SCANPIX
LIGNER HAN IKKE? Mark Wahlberg skal ifølge Variety spille Max Payne i en kommende filmatisering av spillet med samme navn. Foto: REMEDY / TAKE 2 / STUART RAMSON / AP / SCANPIX Vis mer
BLIR FILM: «Max Payne» ble utgitt på pc i 2001, og på PlayStation 2 og Xbox året etter. Oppfølgeren kom i 2003.