Mark Zuckerberg har ett mål for 2016: Å utvikle den samme typen hjelper som Iron Man har

Vil la kunstig intelligens ta over huset.

EN HJELPENDE HÅND: AI-systemet Jarvis er Tony Stark, også kjent som Iron Man, sin trofaste digitale hjelper. Nå ønsker Mark Zuckerberg seg også et lignende AI-system.
EN HJELPENDE HÅND: AI-systemet Jarvis er Tony Stark, også kjent som Iron Man, sin trofaste digitale hjelper. Nå ønsker Mark Zuckerberg seg også et lignende AI-system. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Facebook-gründer Mark Zuckerbergs tidligere nyttårsforsetter har involvert å lære seg mandarin, lese to bøker i måneden og møte en ny person hver dag.

Men i år høyner han ambisjonsnivået et hakk eller to.

På Facebook-sida si annonserte Zuckerberg i natt at han har som mål å utvikle et AI-system, kunstig intelligens, som skal styre huset hans og hjelpe ham med daglige gjøremål.

- Tenk på en slags Jarvis i «Iron Man», utdyper han.

I «Iron Man»-filmene har Jarvis gjort seg bemerket som en tørrvittig, digital våpendrager med full kontroll på Tony Starks digre villa.

Zuckerberg har som mål at AI-systemet hans blant annet skal ta i bruk stemme- og ansiktsgjenkjenning til å hjelpe til i huset - og ikke bare med enkle ting som å styre stereoanlegget, lyset og temperaturmåleren.

- Jeg vil også programmere den til å slippe vennene mine inn i huset når de ringer på døra ved å scanne ansiktet deres, og lære den å gi meg beskjed dersom det skjer noe på datteren min sitt rom hvis jeg ikke er til stede.

Facebook-gründeren, som nylig annonserte at Facebook skal gi fra seg 45 milliarder dollar til veldedige formål, har tenkt til å gjøre kodejobben på AI-systemet selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer