Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mark Zuckerberg har ett mål for 2016: Å utvikle den samme typen hjelper som Iron Man har

Vil la kunstig intelligens ta over huset.

EN HJELPENDE HÅND: AI-systemet Jarvis er Tony Stark, også kjent som Iron Man, sin trofaste digitale hjelper. Nå ønsker Mark Zuckerberg seg også et lignende AI-system.
EN HJELPENDE HÅND: AI-systemet Jarvis er Tony Stark, også kjent som Iron Man, sin trofaste digitale hjelper. Nå ønsker Mark Zuckerberg seg også et lignende AI-system. Vis mer

(Dagbladet): Facebook-gründer Mark Zuckerbergs tidligere nyttårsforsetter har involvert å lære seg mandarin, lese to bøker i måneden og møte en ny person hver dag.

Men i år høyner han ambisjonsnivået et hakk eller to.

Facebook-sida si annonserte Zuckerberg i natt at han har som mål å utvikle et AI-system, kunstig intelligens, som skal styre huset hans og hjelpe ham med daglige gjøremål.

- Tenk på en slags Jarvis i «Iron Man», utdyper han.

I «Iron Man»-filmene har Jarvis gjort seg bemerket som en tørrvittig, digital våpendrager med full kontroll på Tony Starks digre villa.

Zuckerberg har som mål at AI-systemet hans blant annet skal ta i bruk stemme- og ansiktsgjenkjenning til å hjelpe til i huset - og ikke bare med enkle ting som å styre stereoanlegget, lyset og temperaturmåleren.

- Jeg vil også programmere den til å slippe vennene mine inn i huset når de ringer på døra ved å scanne ansiktet deres, og lære den å gi meg beskjed dersom det skjer noe på datteren min sitt rom hvis jeg ikke er til stede.

Facebook-gründeren, som nylig annonserte at Facebook skal gi fra seg 45 milliarder dollar til veldedige formål, har tenkt til å gjøre kodejobben på AI-systemet selv.

- Det kommer til å bli en morsom, intellektuell utfordring, slår han fast.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media