Mark Zuckerberg innrømmer: - Det var veldig sårende

Facebook-sjefen blotter sin myke side.

(Dagbladet): Den 30 år gamle mangemilliardæren legger ikke skjul på at portrettet som ble malt av ham i filmen om Facebooks fødsel, «The Social Network», ikke falt helt i smak.

Under en spørrerunde torsdag, innrømmet nemlig Zuckerberg at han ble såret av måten han og historien om Facebooks opprinnelse ble framstilt på i filmen.

- De bare fant opp en hel del greier som jeg syntes var veldig sårende, sier Zuckerberg ifølge Page Six.

- For å tiltrekke meg jenter Han fortsetter:

- De fant opp hele denne handlingen om hvordan jeg bestemte meg for å skape Facebook for å tiltrekke meg jenter. Den ekte historien handler om mye hardt arbeidt. Hvis de virkelige skulle laget en film om hvordan jeg skapte Facebook, hadde det bare vært meg som satt der og laget koder to timer i strekk. 

ÆRLIG: Facebook-gründer Mark Zuckerberg innrømmer at «The Social Network»-portrettet av ham ikke falt helt i smak. Foto: Reuters / NTB scanpix
ÆRLIG: Facebook-gründer Mark Zuckerberg innrømmer at «The Social Network»-portrettet av ham ikke falt helt i smak. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Zuckerberg har tidligere ytret at det eneste realistiske ved filmen, er t-skjortene skuespiller Jesse Eisenberg bruker når han gestalter Facebook-sjefen.

Filmen ble regissert av David Fincher («Fight Club», «Seven»).

Ebola og t-skjorter Den profilerte 30-åringen fikk også vist fram sin praktiske side under spørrerunden. 

Da han ble spurt om hvorfor han «alltid går i den samme t-skjorta», svarte han at han «ønsker å ta så få avgjørelser som mulig», og at han ikke vil «bruke tid og energi på ting som er dumme og fjollete».

Zuckerberg ble også stilt spørsmål om ebola og Facebooks Messenger-applikasjon.