Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Utdanning

Markedsføringens dilemma: UiO eller OsloMet?

Er mitt forskningsprosjekt mindre verdt fordi det skrives på norsk?

MET-STUDENT: Liv-Tone Nilsen må vende seg til at hun er student på OsloMet - Storbyuniversitetet. Er HiOA (Høgskolen i Oslo og Akershus) bedre? Foto: Privat
MET-STUDENT: Liv-Tone Nilsen må vende seg til at hun er student på OsloMet - Storbyuniversitetet. Er HiOA (Høgskolen i Oslo og Akershus) bedre? Foto: Privat Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg er opplært til at det er det indre som teller. En oppmerksomhetsvekkende logo plassert på et delikat designet sjokoladepapir gir ingen garanti for at sjokoladen smaker bra.

Som aktiv masterstudent ved omdøpte HiOA leser jeg det nye navnet OsloMet med stor skepsis. Hva kommer til å endres for meg? Plutselig ble jeg storbyuniversitetsstudent som skal avlegge min mastergrad på en institusjon som omtales i Aftenposten med artikkeltittelen «tomhetens triumf».

Med navnet OlsoMet er visstnok hensikten å appellere til internasjonale forskningsmiljøer. Betyr det at forskningsprosjektet mitt er mindre verdt fordi det skrives på norsk?

Mitt forskningsprosjekt innen utdanningsvitenskap er rettet mot effekten og læringsutbyttet av undervisningsmetoder og innhold i norsk grunnskole. Mastergraden resulterer i konkrete tips til hvordan lærere kan undervise for å etablere dybdelæring og livsmestring for elevene. I den kommende læreplanen blir overflatelæring skrelt vekk til fordel for at elevene skal lære i dybden.

Det skrevne navnet OsloMet følger ikke norske regler for rettskrivning. I tillegg omtales nå navnebyttet som et forsøk å pynte på sannheten, som papiret på en sjokolade du ikke vet hva smaker. Fokuset rettes med dette ironisk nok mer på overflate enn innhold i studietilbudet.

Jeg vurderer å ta doktorgrad, men hvor? Hvilken institusjon serverer det beste innholdet, UiO eller OsloMet? Uansett hvor det blir skal jeg spise sjokolade jeg vet smaker godt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!