Marklunds medforfatter saksøker journalist

- Hun avslørte identiteten min.

MEDFORFATTER: Suksessforfatteren Liza Marklund (bildet) skrev to bøker sammen med Maria Eriksson, som nå lever med hemmelig identitet i USA. Nå saksøker Eriksson, eller Mia, som hun kaller seg, en annen journalist for å ha røpet identiteten hennes. Foto: LARS EIVIND BONES
MEDFORFATTER: Suksessforfatteren Liza Marklund (bildet) skrev to bøker sammen med Maria Eriksson, som nå lever med hemmelig identitet i USA. Nå saksøker Eriksson, eller Mia, som hun kaller seg, en annen journalist for å ha røpet identiteten hennes. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Maria Eriksson, som nå kaller seg «Mia», har skrevet to bøker sammen med den svenske suksessforfatteren Liza Marklund.

«På flukt» (sv. tittel: «Gømda») og «Asyl» handler om «Mia»s liv som drapstruet, mishandlet, voldtatt og forfulgt av eksmannen sin.

Flyktet fra eksmannen25 år gammel flyktet hun sammen med deres felles datter, sin nye mann og deres sønn til Chile. Men eksmannen klarte å oppspore dem, og de flyktet videre til USA, hvor «Mia» etter mange år har fått oppholdstillatelse og nå lever med skjult identitet.

- Jeg kommer aldri til å flytte tilbake. Det er USA som har tatt vare på meg, sa hun i et intervju med Dagbladet Magasinet i fjor.

Nå skaper en ny bok om «Mia»s liv oppstyr i Sverige. Den svenske journalisten og forfatteren Monica Antonsson lanserer i neste uke boka «Mia - sanningen om Gömda», der hun hevder at store deler av handlingen i «Mia» og Liza Marklunds bok «På flukt» er falsk.

I arbeidet med boka har Antonsson intervjuet «Mia» flere ganger. Men samarbeidet har vært alt annet enn godt. Nå anmelder «Mia» forfatteren til den svenske regjeringsadvokaten, fordi hun mener Antonsson har røpet identiteten hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.