Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Marley ville ikke hatt suksess uten meg

Familien til avdøde Bob Marley saksøkes.

(Dagbladet.no:) Ville Bob Marley ha hatt suksess uten den karakteristiske bassgangen  i hans musikk?

Nei, mener bassisten i den avdøde legendens back-up band- the Wailers.


Familiefeide

Denne uken blir den langvarige striden mellom bassist Aston Barret og Marley-familien bragt til høyesterett, skriver the Guardian.

Barret- som bærer tilnavnet \'Familie-mannen\'- saksøker familien til den avdøde reggae-legenden og plateselskapet Universal Islands record fordi han hevder han og broren Carlton, som var trommeslager i bandet, ikke har mottatt et eneste honorar siden Marleys død i 1981.

Barret påstår at han og broren, i samråd med Marley, signerte en avtale med plateselskapet i 1974 som gjorde dem til Bob Marleys \'partnere\' og at de derfor har rett på medprodusent-honorarer.

Har 52 barn

Barret skrev også flere sanger sammen med Marley som han hevder han aldri fikk penger for da de ble gitt ut.

 Saksøkes: Bob Marleys tidligere bassist saksøker familie og plateselskap for nær 600-millioner kroner. Foto: canpix
Saksøkes: Bob Marleys tidligere bassist saksøker familie og plateselskap for nær 600-millioner kroner. Foto: canpix Vis mer

Dersom bassisten vinner frem vil Barret- som nå er i 60-årene og far til 52 barn- kunne motta en utbetaling på nærmere 60 millioner pund (ca.693 millioner kroner), ifølge the Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling