Marlon Brando er død

Skuespilleren døde på et sykehus i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmlegenden var 80 år da han torsdag trakk sine siste pust på et ikke navngitt sykehus i Los Angeles. Først i kveld opplyste hans advokat, David J. Seeley, pressen om dødsfallet. Han sier ikke noe om dødsårsaken, men Brando led av hjerteproblemer og overvekt. Begravelsen vil bli kun for de nærmeste.

- Brando likte å holde ting privat, forklarer Seeley til nyhetsbyrået AP.

Levde på sosialen

Tross sin utrolige suksess med over 40 filmroller og to Oscar, døde Brando som en fattig mann. De siste årene levde han alene og med milliongjeld. En av tidenes største skuespillere overlevde på sosialhjelp og en liten pensjon fra skuespillerforbundet.

Formuen hadde gått med til advokatutgifter etter at sønnen drepte kjæresten til halvsøsteren sin i 1990. Helt inntil det siste var Brando involvert i rettssaker om penger.

Likevel vil 80-åringen bli husket for sine prestasjoner på skjermen. Han ble av mange ansett som sin generasjons fremste skuespiller. Han begynte på teateret, men fikk umiddelbar suksess med filmdebutten i 1950 i «The Men» av Fred Zinnemann. Allerede året etter fikk han sin første Oscar-nominasjon for «Sporvogn til begjær». Etter fire nominasjoner dro han i land statuen for «Storbyhavn» fra 1954.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer