Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marlon Brando forteller om livet, kampen og karrieren

Wandrups utvalgte: Spennende film med private lydopptak.

MUTINY ON THE BOUNTY MGM MARLON BRANDO, TARITA     Date: 1962
MUTINY ON THE BOUNTY MGM MARLON BRANDO, TARITA Date: 1962 Vis mer

DVD/BLU-RAY: Marlon Brando (1924-2004) bidro til å revolusjonere kunsten å opptre foran kameraet på 1950-tallet.

Han ble inspirert ikke minst av Stella Adler, en av flere lærere i New York som formidlet skuespillerkunsten etter teoriene til russeren Konstantin Stanislavski.

Alt dette og mye mer får du vite av Marlon Brando selv i den sterke dokumentaren «Listen To Me Marlon», der bildene er akkompagnert av Brandos særegne, halvsøvnige og lyse stemme.

Regissøren har brukt timevis av lydbånd, spilt inn av Brando selv, der han forteller om sitt liv og sine holdninger til tilværelsen.

Vi får høre om det eksplosive gjennombruddet med «En sporvogn til begjær» (1951), om den alkoholiserte mora, som han elsket, den steintøffe faren og private familieproblemer. Han forteller om kampen mot raseskillet, for indianernes sak, kjærligheten til Tahiti og hatet mot Hollywood.

Og om rollene i «Gudfaren» (1972), «Siste tango i Paris» (1972) og «Apokalypse nå!» (1979).

Filmen kommer på video samtidig med «Jeg er Ingrid», et flott portrett av Ingrid Bergman (1915-1982), der dagbøker, brev og amatørfilmer utgjør stammen.

Utad var hun lysende og glad.

Bak masken strevde hun med karrieren, privatlivet og lengselen etter varig kjærlighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media