Mars Volta til Hovefestivalen

Tar med seg hårrullene til Norge.

TIL NORGE: The Mars Volta følger etter bookinger som Linkin Park, Robyn, Kaizers Orchestra, deadmau5 og 30 Seconds to Mars, og skal spille på årests Hovefestival. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
TIL NORGE: The Mars Volta følger etter bookinger som Linkin Park, Robyn, Kaizers Orchestra, deadmau5 og 30 Seconds to Mars, og skal spille på årests Hovefestival. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Et av rockebandene startet på 2000-tallet med hyppigst innslag av krøllete hår, The Mars Volta, er klar for Norge.

Til sommeren spiller de på Hovefestivalen.

- Vi prøver alltid å lage et program med stor spennvidde og variasjon, og The Mars Volta befinner seg nok definitivt helt i den ene enden av dette spekteret, sier Hoves bookingansvarlig, Toffen Gunnufsen, i en pressemelding.

Cedric Bixler-Zavala og Omar Rodriguez-Lopez fra El Paso i Texas startet bandet i 2001, og siden har de omgitt seg med en rekke musikere. Blant de hyppigste samarbeidspartnerne er John Frusciante, også kjent som den tidligere gitaristen i Red Hot Chili Peppers.

De har vunnet Grammy-pris for «Best Hard Rock Performance» og blitt kåret til «Best Prog-Rock Band» av Rolling Stone i 2008.

The Mars Voltas andre album, «Frances the Mute», var blant annet en stor suksess, og toppet albumlista i Norge. Deres siste album, «Octahedron», oppnådde gode kritikker i Dagbladet og ble belønnet med terningkast fem.