Barnehager:

Marsdal med rettelse om velferdsprofitørene

Beklagelig redigeringsfeil

RETTELSE: Lindmoe tar rett i en ting, skriver Magnus Marsdal i denne rettelsen. Foto: NTB Scanpix
RETTELSE: Lindmoe tar rett i en ting, skriver Magnus Marsdal i denne rettelsen. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

At velferdsprofitørenes talsperson Anne Lindboe, fra Private Barnehagers Landsforbund, forsvarer privat profitt på felles velferd i sitt innlegg 13. august er som forventet. Når jeg likevel vil svare, er det fordi hun har helt rett i at et punkt i mitt innlegg 8. august ble misvisende.

Som Lindboe påpeker, viste jeg til en rapport om kommersielle aktører innen barnevernet som eksempel på at velferdsprofitører underbetaler lønn og pensjon. Dette skjer i flere sektorer, særlig der det er anbudskonkurranse. Men i liten grad innen barnehagene, hvor det heller ikke er kostnadspress i form av priskonkurranse.

Feilen oppsto i redigeringen av innlegget. Jeg hadde skrevet et avsnitt om velferdsprofitører generelt, og brukte barnevern som eksempel. Da jeg måtte korte ned teksten, gikk det dessverre slik at setningen om underbetaling ble stående som om den viste til «søkkrike barnehagebaroner». Den skulle altså vise til barnevernsprofitørene.

Riktig nok er det ikke vanntette skott her. Giganten Norlandia, eid av to milliardærer, er ikke bare en maktfaktor i bransjen Lindboe jobber for, men eier også profittmotivert barnevern og eldreomsorg. Men rett skal være rett. I barnehagene er ikke brudd på tariffen noen sentral forretningsidé. Jeg beklager redigeringsfeilen, som var fullt og helt mitt ansvar

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.