Marsdals merkelige verden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRITIKKEN MOT SV: Mandag 21.11 leverer Attac-leder Magnus Marsdal et nærmest delirisk forsvar for venstreopposisjonen i SV. Ifølge Marsdal er de SV-erne som nå protesterer mot sin egen regjering de virkelige heltene i dagens Norge. Marsdals analyser er som alltid preget av opphetet skolevalgsretorikk mot det borgerlige samfunnet. Ifølge Marsdal er kritikken mot venstreopposisjonen i SV et tegn på at den norske pressen har gått fra å være partipresse til ettpartipresse. Derfor har Akersgata innledet en småborgerlig «skikk og bruk-kampanje» for å skape total lydighet i SVs rekker. De fleste andre vil vel hevde at det å demonstrere mot seg selv i regjering vil skape negativ medieomtale uansett hvordan du vrir og vender på det. Men som vi skal se er Marsdals verden noe helt for seg selv. En ting er at Marsdal serverer usedvanlig pinlige medieanalyser. Men spørsmålet jeg stiller meg er: Hvorfor i all verden skal Attac mene noe om dette? Hvorfor skal Attac gå ut og forsvare venstreopposisjonen i SV? Jeg var selv med på stiftelsesmøtet til Attac og har hele tiden støttet organisasjonen. Etter Marsdals siste utspill har jeg virkelig begynt å lure på hvor smart det var. De av oss som trodde Attac jobbet tverrpolitisk for en mer rettferdig internasjonal økonomi har tydeligvis tatt feil. Nå for tiden innebærer medlemskap i Attac ubetinget støtte til venstreopposisjonen i SV. I så fall gidder ikke jeg å være med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer