Marsvin-netter

Du vet hvordan mange overarbeidede mennesker snakker om å en dag «hoppe ut av hamsterhjulet»? Det scenariet har Disney med «G-gjengen» på en måte tatt på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Kan trendmarkører som kultkomikeren Zach Galifianakis, labradoodler og populærdarwinisme til sammen bli en god barnefilm? «G-gjengen», den første live-action-produksjonen med Disneys 3D-teknologi, om et knippe marsvin og en muldvarp som er blitt omskolert fra husdyr til snakkende, FBI-trente spesialagenter, er et forsøk på å besvare det spørsmålet.

Målgruppebom Og svaret? Uten å foregi å vite nøyaktig hva som resonnerer hos dagens sjuåringer, er det i alle fall vanskelig å se for seg at de vil la seg bergta av filmens hovedplot, som består i marsvinenes anstrengelser for å stoppe en britisk hvitevaremagnat (spilt av Bill Nighy), som i det skjulte har omprogrammert alle espressomaskinene verden har kjøpt av ham til laserarmerte roboter. Det er nok heller ikke rimelig å anta at kjernepublikumet vil falle for manusets gjennomgående teknologinomenklatur eller mange referanser – alt fra halvgode populærkulturelle (en birollehamster promper i søvne, og kunngjør etterpå: «Jeg elsker lukten av napalm om morgenen») til snedige bransjeinterne(på et tidspunkt nedkjemper agentene en «G.I. Joe»-figur, altså en av sommerens blockbusterkonkurrenter).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer