Marte spilte inn trakassering-scene: - Jeg trengte klemmene jeg fikk etterpå

Skuespiller Marte Wexelsen Goksøyr, som har Downs syndrom, om å være med i TV 2-program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nei, jeg tror ikke jeg vil ha den, sier dama i klippet ovenfor.

Hun har akkurat fått en pølse servert av en ansatt med Downs syndrom, men går sin vei etter å ha kommet med flere sjikanerende kommentarer.

Hadde du grepet inn om du opplevde urettferdighet i offentligheten?

- Vanskelig Akkurat det spørsmålet har Marco Elsafadi og TV2 stilt seg denne høsten. Programmet «Hvem bryr seg» retter søkelyset på hvor mye nordmenn bryr seg om hverandre, og iscenesetter ubehagelige situasjoner i håp om at noen skal gripe inn.

<strong>KJEFTA NED:</strong> Slik ser skuespillerinne Marte Wexelsen Goksøyr ut til vanlig. I «Hvem bryr seg» blir hun kjeftet ned av en kunde. Marco Elsafadi beskriver hendelsen som vanskelig for Goksøyr, til tross for at det var skuespill.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KJEFTA NED: Slik ser skuespillerinne Marte Wexelsen Goksøyr ut til vanlig. I «Hvem bryr seg» blir hun kjeftet ned av en kunde. Marco Elsafadi beskriver hendelsen som vanskelig for Goksøyr, til tross for at det var skuespill. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Elsafadi er denne sesongens programleder, etter å ha tatt over skuta fra Klaus Sonstad.

I år som i fjor setter programmet søkelyset på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre. Kanalen lover å belyse sterke og til tider ubehagelige, men likevel viktige tema.

I kveld skal det fokuseres på minoriteter, og en av dem er mennesker med Downs syndrom.

Skuespillerinne og foredragsholder Marte Wexelsen Goksøyr spiller ansatt på en bensisstasjon, som får ubehagelige kommentarer av en kunde.

Elsafadi mener dette er et tema det er viktig å skape bevissthet rundt. Han forteller til Dagbladet at dette var noe av det tøffeste han har vært vitne til denne sesongen.

- Det var veldig vanskelig å se på. Dette er hverdagen for mange, og vi må gjøre noe med folks holdninger. Det var tøft for Marte, så vi måtte ta noen pauser, sier han.

- Alle bryr seg Han vil ikke avsløre hvor mange som grep inn da skuespillerinna med Downs ble skjelt ut i den iscenesatte situasjonen, men lover rørende reaksjoner.

Han håper programmet får folk til å tenke, slik at de ved en seinere anledning kan agere om de går forbi noen som blir urettferdig behandla.

- Alle bryr seg, men når det kommer til øyeblikk hvor en kjapp avgjørelse må tas, ser man hvem som klarer å bry seg i praksis. Mitt budskap er at man bør gjøre noe. Om ikke nå, så kanskje ved neste anledning, der man går forbi noen som opplever noe ubehagelig.

- Trengte klemmene Wexelsen Goksøy forteller til Dagbladet at hun synes det var vanskeligere å spille i scenen enn hva hun hadde trodd på forhånd.

- Jeg er jo skuespiller, og blir fortalt at dette bare er skuespill. Jeg er likevel en person som tar ting lett innover seg, så det ble litt tøft. Jeg trengte de klemmene jeg fikk etterpå, forteller hun.

Hun er sterkt engasjert i saken mot mobbing og diskriminering, og mener saken er noe alle burde engasjere seg i. Skuespillerinnas mor, Kjersti Wexelsen Goksøyr, mener dattera stiller opp i et viktig program.

- Marte synes dette er en viktig sak. Programmet er viktig, og jeg håper det setter fokus på det Marte engasjerer seg i, sier mora til Dagbladet.

«Hvem bryr seg» går på TV2 i kveld klokka 20:00.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer