Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marte Stokstad trodde hun fikk sms fra inntrenger. Det var bare Kristopher Schau

Programlederen følte seg stalket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er programleder Marte Stokstad (37) som intervjues i denne ukas podkast med Espen Thoresen og Kristopher Schau, «Alt du sier er feil».

- Det var veldig hyggelig å få besøk av Espen og Kristopher, som jeg har kjent siden jeg begynte i NRK P3 for omlag 15 år siden, sier Stokstad til Dagbladet.

Følte seg stalket Men ikke alt var like morsomt. Som ung programleder fikk hun tidlig oppleve uønsket oppmerksomhet fra sitt publikum.

- Jeg var skvetten, husker jeg, sier hun:

- Jeg hadde fått meldinger av denne typen: «Jeg har sett det på Grünerløkka.» Derfor ble jeg skikkelig satt ut den gangen jeg fikk sms-er fra hemmelig avsender som fortalte at han leste dagbøkene mine og var i min leilighet.

Telefonterror Podkasten begynner med at Espen og Kristopher sitter på toget fra Oslo mot Asker, der Marte Stokstad bor med mann og fire barn. De blir plukket opp i en bitteliten el-bil, som knapt rommer den lange Kristopher Schau.

En av opplevelsene som fremdeles sitter i henne, er da hun ble utsatt for telefonterror.

- Jeg var i Halden, og fikk sms-er fra hemmelig nummer - det må være ti år siden. Jeg ble helt satt ut da noen fortalte at de leste dagboka mi og var inne i leiligheten min i Oslo, så jeg ringte politiet, sier Stokstad til Dagbladet.

- En mordertype I podcasten kan vi høre at det hele var iscenesatt av Kristopher Schau, som hadde fått ny mobil og nytt nummer, og som kjedet seg på en reise og slo ihjel tida med å sende diverse plagsomme sms-er til folk han kjente.

- Huff da, det var mye å rydde opp i da jeg kom hjem, minnes Schau.

- Jeg trodde at det var noen som var ute for å ta meg, så jeg rinte politiet i panikk og leste opp meldingene jeg hadde fått. Så for meg at det satt en fyr i leiligheten min, med Phil Spector-smilet. Han hørtes ut som en mordertype, som var helt fornøyd, sier Stokstad -  som seinere fikk vite at det likevel bare var en fleip av Schau.

«Sjekket opp» av Sundnes Men Marte innrømmer i podkasten at hun ikke bare er uskyldsren. En form for humor P3-gjengen hadde, var å skrive meldinger fra andre kollegers e-postadresse, som hun mer enn gjerne gjorde. Men så fikk hun også smake egen medisin, som da Per Sundnes skrev sjekke-mail til Marte Stokstad.

- Ja, det kom en melding fra Nicklas på jobben, sier Marte.

Hun forteller i Podkasten at Nicklas blunket til henne, men det gjorde han egentlig alltid. Marte fikk hetta. Men så vise det sag at det bare var Per Sundnes som hadde regien.

«Stappmett med Marte og Knut» Småbarnsmora Marthe, med tre egne og et bonusbarn, forteller i podcasten at hun jobber med prosjekter for NRK, og at hun og Knut Folkestad skal ha et radioprogram i romjula.

- Men vi sliter med å finne et navn, sier hun i podcasten.

Munnrappe Kristopher er kjapt ute med kjeften:

- Hva med «Stappmett»? «Stappmett med Marte og Knut».

- Jeg tror faktisk det blir navnet på programmet, som skal gå fra kl 22 til midnatt i romjula, sier Marte, som er veldig godt fornøyd med forslaget.

Her kan du høre tidligere podcaster: om Christer Falch, om Linn Skåber, om Egil Hegerberg, om Jan Sælid, om Øyafestivalen, om Johan Golden, om Mia Hundvin, om Unni Askeland.

PROGRAMLEDER: Marte Stokstad er et kjent tv-fjes, her fra Melodi Grand Prix for tre år siden.

Foto: Håkon Eikesdal
PROGRAMLEDER: Marte Stokstad er et kjent tv-fjes, her fra Melodi Grand Prix for tre år siden. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!