Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marthe Valle

Moden og lettere stilforvirret oppfølger.

CD: Marthe Valle fikk

Nykommer-Spellemann fordebuten «It’s A Bag Of Candy» (2005). Bare 24 år gammel burde hun egentlig være for ung til å skrive og framføre pop som er så moden og voksen som den du finner på oppfølgeren - selv om enkelte av tekstene hadde tålt en vask av en som er mer engelskkyndig.

Ved første lytting framstår «Forever Candid» som ganske ordinær. Men detaljene trer fram etter hvert- og setter seg. Stilmessig flakker Valle rundt i diverse amerikanske uttrykk. Mens hun på ep-debuten i 2004 dyrket den neddempete folk/country-stilen, går hun her fra opptempo country (høydepunktet «Thank You Sister»), soul/r’n’b-inspirert pop med blåsere («Train Love») og bluesrockflørt («One Step Ahead») til den småsøte balladen «Blow» (vakker duett med Paal Flaata) og mer typisk singer/songwriter-materiale. «Forever Candid» er en moden plate, men Valle kan ha mye å vinne på å reindyrke countrystilen framfor å prøve å gjøre seg bemerket på en poprockarena som er godt dekket av fine kvinnestemmer fra før.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media