Martin Scorsese om Margot Robbie: - Vi ble målløse da hun slo Leonardo DiCaprio i fjeset

Margot Robbie fryktet for Hollywood-karrieren etter å ha slått Leonardo DiCaprio hardt i fjeset under en audition. Men det var det som ga henne rollen.

WALL STREET: «The Wolf of Wall Street» er en amerikansk biografisk krim og dramakomedie fra 2013. Filmmanuskriptet er skrevet av Terence Winter, og den er regissert av Martin Scorsese. Den baserer seg på et memoir av Jordan Belfort.Video: Paramount Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Margot er fantastisk i alt hun gjør. Hun kommer alltid til å forbløffe oss», sier regissør Martin Scorsese om den australske skuespilleren i forbindelse med The Times kåring av verdens mest innflytelsesrike mennesker innenfor kunst, musikk, film, politikk og business.

Robbie, som ble et hett navn i Hollywood etter sin rolle i Scorseses «The Wolf of Wall Street», hvor hun spiller kona til Jordan Belfort, gestaltet av Leonardo DiCaprio, er nå havnet på TIME's liste The 100 Most Influential People, som nå er blitt sluppet.

Scorsese avslører nå til TIME at Robbie spikret rollen i storfilmen etter å ha dratt til Leonardo DiCaprio i fjeset under auditionen.

Fryktet for Hollywood-karrieren

Margot Robbie har tidligere fortalt til Harpers Bazaar om auditionen, hvor hun fryktet for sin Hollywood-framtid etter å ha slått til medskuespiller DiCaprio.

Det hele skjedde under en scene der Robbie og DiCaprio skulle spille ekteparet Belfort under en krangel.

- Jeg hyler til ham, og han skriker tilbake og er virkelig skremmende. Jeg kan nesten ikke holde følge. Når han til slutt sier: «Du skal være glad for at du har en ektemann som meg. Kom hit og kyss meg», går jeg helt bort til ham og tenker: Kanskje jeg skal kysse ham? Når ellers får jeg muligheten til å kysse Leonardo DiCaprio? Men så klikker hjernen min, og jeg roper «Fuck you!» mens jeg drar til ham. Rommet ble helt stille og jeg stivnet, fortalte hun til Harpers Bazaar.

Til TIME forteller Scorsese at det var nettopp Robbies slag mot DiCaprios ansikt som overbeviste ham om at hun var den rette for rollen. Ifølge Scorsese har Robbie en «unik frekkhet» som overrasker, utfordrer og brenner seg inn i enhver rolle hun spiller.

- Hun spikret sin rolle i «The Wolf of Wall Street» i løpet av det første møtet, da hun ga DiCaprio et tordenskrell av et slag i ansiktet. Improvisasjonen gjorde oss målløse, skriver han til TIME.

Brøt ut i latter

Ifølge Robbie hadde hun ikke godfølelsen under den omtalte auditionen. Ifølge Harpers Bazaar følte hun seg underlegen DiCaprio og følte seg patetisk. Robbie fortalte at dette var grunnen til at endte opp med å slå til stjerneskuespilleren.

- Jeg tenkte: Du slo til Leonardo DiCaprio i ansiktet. Du kommer til arresten og du kommer aldri til å jobbe igjen. Du blir sikkert saksøkt. Plutselig bryter Martin og Leo ut i latter. Martin sier: «Det var fantastisk!» og Leo sier: «Slå meg igjen!».

Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street» hadde premiere i Norge januar 2014 og var en oppvisning i eksess, grådighet, seksuell løssluppenhet og generelt tvilsom moral.

Sann svindlerhistorie

Filmen er basert på den sanne historien om aksjemegleren Jordan Belfort, som svindlet til seg en enorm rikdom på 90-tallet og levde et utsvevende liv som rikmann.

På slutten av 90-tallet falt Belforts imperium, og mannen ble dømt til 22 måneders fengsel for utstrakt svindel og hvitvasking av penger.

Belfort hadde bygget opp aksjemeglerselskapet Stratton Oakmont, og tjente store penger på å svindle investorer.

Storsvindleren holdt blant annet dvergkasterkonkurranse for sine ansatte.

Ifølge Variety er dette også den filmen i historien der ordet «fuck» går igjen flest ganger.

506 ganger blir ordet brukt i løpet av filmen — oftest av filmens hovedkarakter Jordan Belfort (spilt av Leonardo DiCaprio).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer