Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Martin Scorsese rømmer Hollywood

Martin Scorsese snur Hollywood ryggen og satser i stedet på uavhengige lavbudsjettsfilmer og dokumentarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Scorsese snur Hollywood ryggen og satser i stedet på uavhengige lavbudsjettsfilmer og dokumentarer.

Regissøren bak klassikere som «Taxi Driver» (1976), «Raging Bull» (1980) og «Goodfellas» (1990) er lei av Hollywood. Ifølge nyhetssiden Starpulse.com er hans film «The Departed», som har hatt premiere i USA, ikke bare hans siste gangsterfilm. Den er også hans farvel med Hollywood.

Scorsese skal etter sigende være lei av å måtte imøtekomme Hollywood-produsentenes krav og dermed bli nødt til å gjøre kompromisser med egne visjoner. Han sier:

- Det er så mange ting jeg ikke liker med Hollywood. Det det handler om er at du får penger, og dermed blir stående i gjeld. Og som den ansvarlige personen du er, vil du gjøre opp for deg. På 1970-tallet var vi derimot herlig uansvarlige. Vi tok pengene og løp, sier han.

- Det er en kamp for å beholde interessen, nysgjerrigheten og energien. Nå må filmer virkelig bety noe for meg for at jeg skal ha lyst til å lage den.

«The Departed» får premiere i Norge 3. november, og har størrelser som Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Mark Wahlberg, Ray Winstone og Alec Baldwin på rollelisten.

(NTB)

Hva er galt med Hollywood?

FOR SISTE GANG: Martin Scorsese insisterer på at hans film «The Departed» er hans siste Hollywood-film. Her fra en pressekonferanse med Matt Damon (til venstre) og Leonardo diCaprio. Foto: SCANPIX / REUTERS
FOR SISTE GANG: Martin Scorsese insisterer på at hans film «The Departed» er hans siste Hollywood-film. Her fra en pressekonferanse med Matt Damon (til venstre) og Leonardo diCaprio. Foto: SCANPIX / REUTERS Vis mer

Også George Lucas vender ryggen filmindustrien