Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Martina Topley-Bird

Solodebut fra Trickys foretrukne vokalalibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: I pausen i tv-sendingen fra Newcastle- Manchester United i helga dukket plutselig Trickys fabelaktige 1995-tolkning av Public Enemys «Black Steel in the Hour of Chaos» opp. Det var et betimelig gjenhør med Martina Topley-Bird, som nå, omsider, har fått ferdig sin solodebut.

Og på «Quixotic» finnes det faktisk en låt som er nær ved å framkalle det samme rockadrenalinrushet som «Black Steel» gjorde på klassikeren «Maxinquaye». På «Need One» har Martina fått hjelp fra brumlebassen Mark Lanegan og Josh Homme fra Queens of the Stone Age, og resultatet er en fire minutter med eventyrlig, psykedelisk soulrock. Resten av plata, som inkluderer gjentjenester fra Tricky og David Holmes, spriker i litt for mange retninger, men Martinas hvileløse vandring i nabolagene til PJ Harvey, Beth Gibbons og Nina Persson bør kunne skaffe henne mange venner.