Marvel drepte Captain America

Men jobber med en film om superhelten. Obs! Spoiler.

(Dagbladet.no): Tegneseriehelten Captain America, også kjent som Steve Rogers, ble født i 1941. Siden har Marvel Comics solgt bortimot 210 millioner eksemplarer om ham i 75 land, ifølge Wikipedia.

Men nå ser det ut til å være slutt for den lysluggede muskelbunten, som har blitt sett på som symbolet på de amerikanske ånden.

I siste utgave av tegneseriebladet hans, blir hovedpersonen skutt og drept av en snikskytter, melder New York Times.

Drapet finner sted i den sju episoder lange serien «Civil War», hvor regjeringen har begynt å kreve at superheltene i Marvel-universet registrerer seg. Det skjedde etter at superhelter og -skurker støtte sammen i et realityshow, og kom i skade for å drepe hundrevis av sivile.

Captain America blir tilsynelatende skutt av Sharon Carter, en etterretningsagent som tidligere har hatt et forhold til helten, og som nå skal ha blitt kontrollert av skurken Dr. Faustus.

- Det føltes litt radikalt da vi først kom på ideen, innrømmer Dan Buckley, president og redaktør for Marvel Entertainment, overfor New York Times.

Men han insisterer på at superhelten virkelig er død. Ifølge the Guardian vil neste nummer i serien vise obduksjonen av Captain America.

Han kan likevel gjenoppstå på lerretet. Det har lenge vært kjent at Marvel jobber med en film om helten.

SKUTT OG DREPT: Captain America blir skutt ned av en snikskytter i siste nummer av tegneserien om ham selv. Her ligger han på trappa utenfor rådhuset. Foto: AP / MARVEL COMICS
SKUTT OG DREPT: Captain America blir skutt ned av en snikskytter i siste nummer av tegneserien om ham selv. Her ligger han på trappa utenfor rådhuset. Foto: AP / MARVEL COMICS Vis mer
FØRSTEUTGAVEN: Coveret på den aller første utgaven av «Captain America», lansert i 1941.
MILITÆRT SUPERSAMARBEID: F.v. Captain America hadde et godt forhold til Det Hvite Hus. Her er han sammen med Spiderman og forsvarsminister Donald Rumsfeld i forbindelse med lanseringen av Marvel-serien «Salute our troops» i Pentagon i april 2005. Tegneseriebøkene ble distribuert til amerikanske styrker stasjonert over hele verden.