Marvin stopper teaterfest

TRONDHEIM (Dagbladet): Marvin Wiseth og styret ved Trøndelag Teater stanser teatersjef Ola B. Johannessens ambisiøse planer om gallapremiere nyttårsaften på musikalen «Jesus Christ Superstar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Styreleder Marvin Wiseth bekrefter overfor Dagbladet at gallaforestillingen 31. desember 1999 er skrinlagt av økonomiske grunner.

- Styret var sterkt imot det. Premieren nyttårsaften ville kostet oss et betydelig beløp, og det har vi ikke til rådighet, sier Marvin Wiseth til Dagbladet.

Gjester invitert

Teatret hadde allerede invitert publikum til musikalpremiere denne historiske kvelden.

- Det hadde vært en strålende kveld å ha premiere på, men her må vi bare bøye oss for de økonomiske realitetene. Når styret har besluttet at vi skal spare en og en halv million i år, er det ikke rom for dette, kommenterer teatersjef Ola B. Johannessen.

Ifølge de reviderte planene skal teatret spille «Folk og røvere i Kardemomme by» på hovedscenen til og med nyttårsaften, for å få inn penger i kassa. En nyttårspremiere på «Jesus»-musikalen ville påført teatret merutgifter i millionklassen.

- Jeg har bare akseptert omstendighetene og innretter meg etter det, sier teatersjefen som tidligere i år var i sterk konflikt med styrelederen og styret - en strid som førte til at han slutter i jobben neste år, ett år før åremålet hans var ute. Han avviser at det som nå har skjedd har noe med denne konflikten å gjøre.

- Nei, slett ikke... Akkurat i denne saken har styrelederen jobbet for at vi skal få til «Jesus» på nyttårsaften, men vi har ikke klart det, sier Ola B. Johannessen.

Andre muligheter

Ny premieredato for «Jesus Christ Superstar» i Trondheim er 15. januar.

Ola B. Johannessen jobber nå med andre muligheter for en markering av tusenårsskiftet i teatret.

Kanskje blir det en gallaforestilling av musikalen «Forever Plaid» som har premiere i oktober og som selger «som hakka møkk», ifølge teatersjefen. Det kan også bli snakk om en gallakveld med et sammensatt program.

INGEN NYTTÅRSFEST: Marvin Wiseth og Ola B. Johannessen får ikke brukt smokingene i Trøndelag Teater på nyttårsaften.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer