Masete og morsom

Fjollete og festlig om hukommelsestap

BOK: Sophie Kinsella har hatt suksess med fem bøker om shopoholikeren Rebecca. Nå har hun skrevet en roman om en annen ung kvinne som heller ikke har alt på stell. For å si det forsiktig.

Romanens Lexi våkner opp etter en ulykke og oppdager at de tre siste årene er slettet fra minnet. Hun tror hun er den lubne jenta med skjeve tenner, begredelig jobb og Taper-Dave som kjæreste. Men mye er skjedd på årene Lexi ikke husker. Faktum er at hun er gift med en lekker milliardær, har smekker kropp og sjefsjobb. Og perlerad. Dette skal man da alltids overleve, tenker hun, det hele er jo som en ønskedrøm. Eller?

Skravlete

Begrensningens kunst er ikke Kinsellas sterke side. Hun kverner mye på det samme. Lexi går runde på runde for å finne ut hva som er skjedd med henne, mens alle stadig er like forvirret over alt hun ikke husker – til tross for hukommelsestapet.

Lexi er også forvirret. De gamle venninnene hater henne. Det hjelper lite (men tross alt litt) med en walk-in-garderobe full av designklær når venninnene er borte. Ektemannens lavkarbo-regime er også vanskelig. For å ikke snakke om at han foretrekker sex med herligheten innsmurt i krem, lavkarbo selvfølgelig.

Lattervekkende

Men Kinsella gjør også en del av det hun kan best: Hun er en kløpper til å skape pinlige, klaustrofobiske og enerverende situasjoner, og til å tegne irriterende typer. Særlig hardt går det utover de overflatiske, petimeterne og pedantene. Det er vittig. Kort sagt: Kinsellas siste bestselger er overlesset, fullstendig fjollete og ganske morsom.