- Maska skjulte den nye botoxen min

En av verdens største skuespillere gjemmer seg bak ei maske i sin nye film.

(Dagbladet): En av årets mest omtalte indiefilmer har vært den britiske svarte komedien «Frank», som handler om den nå avdøde musikeren og komikeren Frank Sidebottom, hvis egentlige navn var Chris Sievey.

Sidebottom var en kulthelt i Manchester-området på 80- og 90-tallet, og hadde som varemerke å alltid gå med en diger pappmasjemaske i offentligheten, som effektivt skjulte ansiktet hans.

Det er Oscar-nominerte Michael Fassbender, som for tiden er en av de mest ettertraktede skuespillerne i Hollywood med høyprofilroller i «Shame», «Inglourious Basterds», «12 Years a Slave», «Prometheus» og «X-Men»-serien, som gestalter rollen som Frank Sidebottom.

- Det var ganske frigjørende å ha på seg maska. Og så skjulte det jo den nye botoxen min, spøker Fassbender i et intervju med Irish Times.

Filmen «Frank» forteller altså historien om irske Jon (Domhnall Gleeson), som lever et kjedelig og trygt middelklasseliv - helt til dagen da han treffer Frank og bandet hans The Freshies.

Bandet er ikke spesielt talentfulle etter tradisjonelle standarder, men like fullt rike på ideer. Frank er den karismatiske lederen, med store mentale problemer.

Sidebottom døde av kreft i 2010.

Irske Fassbender har for lengst bosatt seg i USA, så han nøt virkelig å komme hjem til Storbritannia for å spille i lavbudsettsfilm som er ganske langt fra den filmvirkeligheten han forholder seg til i Hollywood.

- Jeg er uheldigvis ikke hjemme så ofte som jeg skulle ønske, så jeg slo to fluer i ett smekk da jeg fikk sjansen til å jobbe med noe så spesielt som Frank. Det var perfekt for meg, sier skuespilleren.

STJERNE: Oscar-nominerte Michael Fassbender. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Oscar-nominerte Michael Fassbender. Foto: NTB Scanpix Vis mer