Maskenes herre

Verdens verste TV-underholdning er sannsynligvis det TVNorge serverer oss hver lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET SKAL GANSKE

mye til for å rykke en nordmann ut av potetgullrusen og TV-sløvheten en lørdagskveld. For her durer det og går med gammeldagse studiokonsepter, utdaterte programledere og dårlige mimeprogram. Slik har lørdagskveldene vært siden 70-tallet, det er liksom ikke noe å gjøre ved. Det er kanskje derfor ingen har reagert på TVNorges ekstreme skjønnhetsprogram «Ekstrem forvandling», som går hver lørdag.

JEG TRODDE I ALLE

fall ikke mine egne øyne da jeg zappet innom TVNorge her en kveld. Først fikk jeg et glimt av et opphovnet ansikt under en blå plastduk. Var det en døende aidspasient? Eller kanskje en kvinne med tredjegradsforbrenning? Nei, det var bare Samantha som skulle slipe av litt død hud etter en plastisk ansiktsoperasjon. Hvis du nå skulle forledes til å tro at «Extreme makeover» er et slags «Bli Ny-med-KK»-konsept, tar du ganske feil.

LA OSS BEGYNNE

med nesa. Vil du forhøye den eller smale den inn? Eller vil du gjøre et snitt ved hårrota i panna og dra opp huden i hele ansiktet. Hva med å rette opp øynene? Menneskene som deltar i disse programmene, blir ofte påmeldt av slektninger og venner som «vet at vedkommende sliter med mindreverdighetsfølelse». I en festliknende seanse får den utvalgte den gledelige nyheten om at han eller hun skal få et nytt ansikt. Dette avstedkommer ofte gledestårer både hos de pårørende og den utvalgte. Så kjøres hun til et hotell der hun bor de månedene operasjonen og rehabiliteringen tar. Vel tilbake hos sine venner og sin familie avdukes hun nærmest som en skulptur utformet av en kunstner mens familien gråter og roper «Oh, my god, I can't believe it. You're so beautiful». Men hva er det som skjer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer