Helgas strømmetips: Netflix

Maskot-komedie, drapsdokumentar eller politisk thriller

Netflix serverer mangfoldig underholdning denne helga.

MASKOT-VM: Komedien «Mascots» skildrer konkurrerende idrettsmaskoter. Foto: Netflix
MASKOT-VM: Komedien «Mascots» skildrer konkurrerende idrettsmaskoter. Foto: NetflixVis mer

MASCOTS

Netflix

Britisk-amerikanske Christopher Guest spilte i og skrev manus til filmen som fremdeles regnes som den ultimate «mockumentary»: «This is Spinal Tap» fra 1984 (norsk tittel: «Hjelp, vi er i popbransjen», naturligvis).

Seinere har Guest selv regissert flere liksomdokumentarer, og ferske «Mascots» er den foreløpig siste i rekka. Et tørrvittig og delvis improvisert innblikk i livene til en rekke fiktive idrettsmaskoter, er dette altså.

Ikke hvilke som helst maskoter, heller: Dette skal være eliten av publikumsmotivatorer i pelskostymer, som forbereder seg på maskot-VM.

En annen Guest-mockumentary strømmer for tiden også på Netflix: «Best in Show», en historie om fanatiske hundeutstillere.

DESIGNATED SURVIVOR

Netflix

Foto: ABC
Foto: ABC Vis mer

Kiefer Sutherland er tilbake for fullt, og det attpåtil i en ny, svært lovende spenningsserie. Plottet her er basert på det virkelige konseptet om at en mer eller mindre tilfeldig minister pekes ut til å overta som president hvis den faktiske presidenten og nøkkelpersonene i regjeringa settes ut av spill.

Akkurat dét skjer meget raskt her, og plutselig sitter bolig- og byplanleggingsminister Kiefer ved roret i USA. Kommer irriterende nok ut i bare ukentlige episoder, men de første tre er allerede ute.

AMANDA KNOX

Netflix

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

Netflix vet vel at «true crime» fort kan bety suksess for tiden, etter at dokuserien «Making a Murderer» ødela jula til alle med Netflix-abonnement i fjor.

Filmen om Amanda Knox er annerledes enn serien om Steven Avery, kanskje nødvendigvis siden Knox-saken er så mye mer kjent for offentligheten allerede.

Knox forteller selv om drapssaken som gjorde henne internasjonalt beryktet, og om en mediedekning som gikk helt av skaftet.

TRO PÅ HENNE: En av to trailere til den nye Netflix- serien om Amanda Knox. Denne vil få seerne til å tro henne. Video: Netflix Vis mer
MISTENK HENNE: En av to trailere til den nye Netflix- filmen om Amanda Knox. Denne vil få seerne til å mistenke henne som skyldig. Video: Netflix Vis mer Vis mer