«Mass Effect 2»-fortsettelse kommer før oppfølgeren

Bioware vil fortelle historien frem mot tredje spill i serien gjennom nedlastbart innhold.

|||

I følge Videogamer.com vil de kommende utvidelsespakkene til rollespill/FPS-hybriden «Mass Effect 2» fokusere på historien som fører frem mot «Mass Effect 3».


Der det originale «Mass Effect»-spillet ble avspist med én eneste fattigslig utvidelse, er det tydelig at Bioware med oppfølgeren i større grad tar grep for å forlenge spillets levetid.


Selskapet har allerede sluppet både «Firewalker»-pakken, fem gratisoppdrag med et nytt kjøretøy, og «Kasumi - Stolen Memory», som ga spillerne en ekstra karakter med tilhørende lojalitetsoppdrag.


I tillegg dukket det nylig opp en patch til Xbox 360-versjonen som adresserer det mange spillere så som det viktigste ankepunktet mot oppfølgeren - mineralletingen.


Den usedvanlig trege prosessen, hvor man scanner planeter ved å bevege et sikte rundt en sakte roterende planet, er riktignok ikke fjernet, men går nå atskillig kjappere.


Den neste utvidelsespakken, «Overlord», omhandler en løpsk kunstig intelligens, og kommer i juni. Deretter venter nye utvidelser.


- Vi har en rekke innholdspakker på gang. I øyeblikket kan folk vente seg en kontinuerlig strøm av DLC, lover «Mass Effect 2»-produsent Casey Hudson.


Samtidig er arbeidet med tredje og siste del av spilltrilogien allerede i gang. Nøyaktig når «Mass Effect 3» kommer ut er usikkert, men Hudson har tidligere uttalt at Bioware ønsker å gi ut spillet innenfor den nåværende Xbox 360-konsollens levetid.