Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Massakren i Norge er ingenting sammenlignet med det som skjer på McDonald's og KFC hver dag

Morrissey med nye kontroversielle uttalelser.

OISANN: Den frittalende Morrissey har uttalt at massakren som drepte 76 mennesker i Oslo og Utøya ikke kan sammenlignes med antallet dyr som daglig drepes av hurtigmatkjedene. Det har fått fansen til å rase. Foto: SCANPIX
OISANN: Den frittalende Morrissey har uttalt at massakren som drepte 76 mennesker i Oslo og Utøya ikke kan sammenlignes med antallet dyr som daglig drepes av hurtigmatkjedene. Det har fått fansen til å rase. Foto: SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Med sin sylskarpe tunge, har Steven Patrick Morrissey (52) skaffet seg flere fiender enn venner de siste 30 årene.

Nå har The Smiths-legenden igjen vært ute og slengt med leppa, da han under en konsert i Polen søndag kveld fastslo at massakrene i Oslo og på Utøya ikke kan sammenlignes med antallet dyr som daglig drepes av hurtigmatkjedene, ifølge Daily Mirror.

Viser avsky Da han introduserte låta «Meat is Murder», uttalte han følgende:

- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og Kentucky Fried Shit hver dag.

Flere som var på konserten har siden vist sin avsky over utsagnet på artistens fanforum.

- Sammenligne drap på barn med KFC og McDonald's? For en drittsekk, skriver en.

Fanatisk Ifølge Morrisseys talsperson vil ikke 52-åringen kommentere det kontroversielle utsagnet ytterligere, skriver Daily Mirror.

- Han mener utsagnet taler for seg selv.

Vegetarianeren Morrissey er kjent for å være fanatisk i sine synspunkter rundt kjøttindustrien.

I forkant av en konsert i Middlesbrough tidligere denne måneden krevde han at alle måtte kroppsvisiteres, for å forhindre at de hadde med seg noen kjøttprodukter inn i konsertsalen.

Også den konservative og kontroversielle kommentatoren Glenn Beck har blitt beskyldt for å komme med upassende kommentarer om tragedien i Norge.

I helga brukte den tidligere Fox News-talkshowverten sitt riksdekkende radioprogram til å sammenlikne AUF med Hitlers nazistiske ungdomsorganisasjon, Hitlerjugend.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling