GINGER-MASSAKRE: Øya-aktuelle M.I.A. har fått en eksplosiv og megavoldelig ny musikkvideo regissert av Romian Gavras. Skjermdump: Vimeo
GINGER-MASSAKRE: Øya-aktuelle M.I.A. har fått en eksplosiv og megavoldelig ny musikkvideo regissert av Romian Gavras. Skjermdump: VimeoVis mer

Massakrerer rødhårede barn i ny musikkvideo

Øya-aktuelle M.I.A. sjokkerer.

||| (Dagbladet): Den tamilske musikk-aktivisten M.I.A. virker sinna nok i den nye reverb-tunge punklåta «Born Free». Låta er imidlertid bare barnematen i forhold til musikkvideoen som ble sluppet i dag.  

Den ni minutter lange filmen viser amerikanske kommandosoldaters holocaust-lignende forfølgelse av «gingers» - folk med rødt hår - før det hele eksploderer i en ekstremvoldelig henrettelsesscene der lemmer flyr og blodet spruter.

BekmørkDet kan høres karikert ut, men det er ikke det. Tonen er gjennomført bekmørk.

M.I.A. er imidlertid kjent for sitt sterke politiske engasjement, noe filmen kan være et uttrykk for.

- Fuck Universal som ikke vil vise den på YouTube i statene, tordnet worldpop-stjerna på twitter da videoen ble fjernet derfra. Hun trodde det var sensur. Det viste seg at det derimot var selskapet XL Recordings som hadde krevd låta fjernet på grunn av rettighetsproblematikk.

Kommer til ØyaFilmen er regissert av den franske undergrunnsregissøren Romain Gavras, som tidligere har satt bilder til musikken til blant andre elektro-duoen Justice og DJ Mehdi. Han er også en av regissørene bak Justice-livedokumentaren «A Cross the Universe».

Låta «Born Free» er den første singelen fra et hittil utitulert tredjealbum som kommer i juni. Hun blir også å se på Øyafestival-scenen i august.