Masseflukt fra dansk Big Brother

KØBENHAVN: Deltakerne i den danske utgaven av fjernsynsprogrammet Big Brother fikk natt til lørdag nok av sin innestengte tilværelse, og rømte.

Frihetstrangen var imidlertid ikke sterkere enn at tre av de sju deltakerne etter kort tid returnerte til huset, mens de resterende ble stanset av ansatte i produksjonsselskapet som skysset dem inn i et studio i nærheten.

Etter en samtale med sjefprodusent Bjarne Bo Berthelsen og TvDanmarks programsjef Paul Gazan valgte ytterligere én å vende tilbake til Big Brother-huset, mens de tre øvrige ble innlosjert på hotell.

Deltakerne i programmet tok seg over det høye plankegjerdet som omgir huset, der de i over to måneder har levd i fullstendig isolasjon, overvåket av fjernsynskamera 24 timer i døgnet.

Regelen er at deltakere som forlater huset ikke slipper inn igjen, men alt tydet natt til lørdag på at TvDanmark velger å lempe noe på disse reglene og ta noen av rømlingene til nåde.

Hele programmet bygger på et konsept der den som holder ut i 100 dager vinner, og store beløp i form av sponsorkroner står på spill for TvDanmark som med nattens masseflukt plutselig sto i fare for å sitte igjen med et tomt hus de siste 30-40 dagene av serien.

Umiddelbart etter den pinlige flukten stengte TvDanmark programmets hjemmeside på internett, som har vist direktesendte bilder fra huset døgnet rundt, noe som vakte sterke reaksjoner hos enkelte.

- TvDanmark sier at dette er virkelighetsfjernsyn, men når det så endelig skjer noe så stenger de forbindelsen, sier Christian Kloster, mannen bak hjemmesiden Sickbrother.dk som er samlingspunkt for kritikerne av det omstridte fjernsynsprogrammet.

Ifølge Kloster var nattens flukt et bevis på at konseptet, som han betegner som innholdsløst og uetisk, ikke holder mål.

NTB