FLAGGER UT: Flere hundre TV 2 Sumo-kunder varsler at de ikke ønsker å abonnere på fotballkanalene lenger etter at prisen har gått opp. De mener de får mindre tilbud for en høyere pris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FLAGGER UT: Flere hundre TV 2 Sumo-kunder varsler at de ikke ønsker å abonnere på fotballkanalene lenger etter at prisen har gått opp. De mener de får mindre tilbud for en høyere pris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Masseopprør mot TV 2s fotballtilbud

«Sagt opp».

(Dagbladet): Flere hundre TV 2-kunder som abonnerer på kanalens fotballtilbud, truer med å si opp sine avtaler.

Dette gjør de på TV 2 Sumos Facebook-side, etter at en Stavanger-mann publisert et innlegg der han kommer med hard kritikk av fotballtilbudet.

Her mener han at de til tross for en prisøkning på hundre kroner nå får mindre fotball for pengene enn tidligere.

Forhandler

Siden innlegget ble postet tirsdag, har over fem hundre kommentert, og over hundre har delt innlegget med sine følgere.

De fleste kommentarene under innlegget er består bare av ordene: «sagt opp».

Et annet av ankepunkt i seerens innlegg er, i tillegg til prisen, at det fortsatt er usikkert hvilke ligaer det vil bli kjøpt inn rettigheter til å vise.

Denne helga starter English Football League Championship, men foreløpig er det ikke kjøpt inn noen rettigheter til ligaen, der blant andre Leeds, Fulham og Newcastle spiller.

Dyr Premier League

I en e-post til Dagbladet skriver Kjetil Nilsen, direktør for Betal-TV og Teknologi i TV 2, at det pågår forhandlinger om rettigheter, som inkluderer FA-cupen, ligacupen og Championship.

- Vi vil hele tiden gjøre det vi kan for å levere et attraktivt tilbud til våre abonnenter. Per i dag har vi ikke avklart rettighetene til øvrig engelsk fotball, skriver Nilsen.

Han understreker at grunnen til at det nå koster mer for abonnentene å se fotball gjennom dem, er prisøkningen på Pemier League-rettigheter.

- Vår betaling for rettighetene til Premier League har økt betydelig foran denne sesongen og det er dette som er grunnlaget for prisjusteringen, skriver han.

Masseopprør mot TV 2s fotballtilbud