«Griseindustriens hemmeligheter»

Massiv kampanje etter dokumentar: - Rystet og forbanna

Gilde flesker til. Innfører strengere regler og varsler utestengelser etter Brennpunkts avsløringer om rystende forhold i norsk svineproduksjon.

NB! STERKE BILDER: NRK Brennpunkts dokumentar, «Griseindustriens hemmeligheter», er basert på skjulte opptak fra flere grisefarmer i Norge. Her innrømmer flere bønder at noe av det de gjør, er på kant med loven. Video: Piraya Film / NRK Brennpunkt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» er basert på skjulte opptak fra flere grisehus i Norge.

Norun Haugen jobbet ved totalt 13 grisefarmer undercover i fem år med et skjult kamera i BH-en. Det har resultert i dokumentaren som nå ryster både industrien og har ført til sterke reaksjoner.

Om man åpner norske papiraviser i dag, torsdag, vil det imidlertid åpenbare seg en annen virkelighet fra Norges største merkevare innen svinekjøtt, Gilde.

- Rystende og uakseptabelt

Allerede på side 2 og 3 i dagens Dagbladet lyser annonsen mot leserne. Det er svært sjeldent at Dagbladet har annonser på avisas to første sider. Også hos flere av Norges største aviser, som Aftenposten, VG, Dagens Næringsliv og Bergens Tidende har annonsen fått prominente plasser over to sider i dag. Til sammen er annonsen i ni aviser.

Eskil Pedersen i Nortura sier at kampanjen er en direkte reaksjon på dokumentaren som ble sendt i går.

- Vi skjønner at det kan provosere folk. Vi mener det som kom fram i går er så rystende og uakseptabelt at vi både har politianmeldt vår produsent, men også at det betyr at det må være en ny tid for svineproduksjon. Det må være et før og etter denne filmen, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer