<strong>SUPERHELTER I STIRREKONKURRANSE:</strong> 6. mai 2016 er reservert til to av årets store blockbustere. Alle er enige om at en av dem må gi opp datoen, men hvem blunker først? FOTO: PROMO
SUPERHELTER I STIRREKONKURRANSE: 6. mai 2016 er reservert til to av årets store blockbustere. Alle er enige om at en av dem må gi opp datoen, men hvem blunker først? FOTO: PROMO Vis mer

Massiv kinokrig mellom superhelter på vei

Batman og Supermann får tøff konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Er vi i ferd med å få oppleve den største krigen om kinogjengernes gunst i Hollywoods nyere historie?

På papiret ser det slik ut: Ifølge The Hollywood Reporter er nemlig to av de to største merkenavnene i amerikansk popkultur, Marvel og DC Comics, i ferd med å utkjempe et episk slag om en enkelt dato.

Mange hundre millioner dollar står på spill.

Setter fansen på prøve Marvel, tegneserie- og filmstudioet bak «Iron Man» og «The Avengers», har de siste årene hatt stor suksess med å ha premierer på sine storsatsinger i starten av mai.

Derfor var det mange i Hollywood som ble noe overrasket da Warner Bros., som forvalter filmrettighetene til det Marvels rivaliserende DC Comics-univers gjennom felles eierskap, nylig annonserte at de ville slippe sin kommende gigantfilm «Batman vs. Superman» 6. mai 2016.

Dette var en dato Marvel allerede hadde reservert for en kommende premiere, som The Hollywood Reporter nå kan avsløre at blir den tredje filmen om Captain America.

Samtidig utgivelsesdato for de to superheltfilmene vil garantert få en hel masse publisitet og sette fansens lojalitet på prøve.

Hvem gir seg? Men selv om både Warner og Marvel kommer til å stå på sitt i månedene som kommer, er det få som tror denne stirrekonkurransen kommer til å vare helt fram til 2016.

The Playlist tror for eksempel at det nå gjelder å holde maska lengst mulig for å framstå selvsikker på vegne av sine filmer, men at noen er klin nødt til å gi seg til slutt.

Ingen kommer til å være villige til å ta tapet som nødvendigvis må oppstå ved en samtidig premiere, når så mye penger står på spill.

Samtidig vil det unektelig bli sett på som et nederlag for studioet som må gi seg, så her er det duket for spill i kulissene.

Marvel på topp Marvel vs. DC Comics er jo en rivalisering som går mange tiår tilbake i tid og titler fra de to tegneseriegigantene kontrollerer 80 prosent av seriemarkedet i USA.

På mange måter er det DC Comics og Warner Brothers som er utfordrerne i dette spillet. Foruten «The Dark Knight»-trilogien til Christopher Nolan har Warner hatt varierende suksess med sine tegneseriebaserte filmer de siste årene, mens Marvel har hatt enorm kommersiell og kunstnerisk framgang med merkevarer som Spider-Man, Iron Man og The Avengers.

DC og Warner håper imidlertid at «Batman vs. Superman» blir tittelen som skal få dem til toppen av næringskjeden igjen.

Zach Snyder skal regissere filmen, der Ben Affleck (og ikke Sven Nordin) skal spille Batman, Henry Cavill returnerer som Superman, Gal Gadot skal spille Wonder-Woman og Jesse Eisenberg (!) blir Lex Luthor.

Denne saken er tidligere publisert hos film- og tv-bloggen Filter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer