«Planet of the Humans»

Massiv kritikk

Michael Moore er i hardt vær - igjen.

«PLANET OF HUMANS»: Miljøforkjempere og fagfolk reagerer sterkt på Michael Moores miljøfilm «Planet of the Humans», og hevder den er en krenkelse av vitenskap, fornybar energi og miljøaktivisme. Video: Rumble Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Omstridt filmskaper får massiv kritikk for ny film. Michael Moores klimafilm må tåle hard medfart for å bryte med vitenskapelige kjensgjerninger.

«Planet of the Humans» ligger gratis på Michael Moores egen Youtube-kanal, og er i skrivende stund sett av nærmere fem millioner mennesker.

Ble fjernet

- Vi er triste og skremte over å måtte konstatere at filmen er full av uriktig informasjon. Derfor valgte vi å fjerne filmen fra vår hjemmeside etter et halvt døgn, skriver Films for Action.

Dokumentaren ble opprinnelig lansert i juli i fjor under Traverse City Film Festival.

- Filmen føyer seg inn i rekken av ulike propagandaframstøt mot fornybar energi. Store analysemiljøer er klokkeklare på at sol, vind og fornybar kommer til å dominere energimarkedet og gi store utslippskutt i åra som kommer, sier Marius Holm som er daglig leder i Miljøstiftelsen Zero til ABC Nyheter.

- Pinlige og ødeleggende

Heller ikke i Europa skaper filmen jubelscener blant miljøvernere. Miljøvernorganisasjonen Green Changes talsmann i Danmark, Lars Køhler, omtaler på Twitter dokumentaren som filmen «pinlig» og «svært ødeleggende», skriver danske dr.dk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer