Massiv Svabø-kritikk etter MGP

- Folket har alt å si i evalueringen, understreker NRK.

SVABØ-KRITIKK: Mange TV-seere er ikke tilfreds med Synnøve Svabøs innsats som kommentator, da Alexander Rybak tok hjem MGP-seieren. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/Scanpix
SVABØ-KRITIKK: Mange TV-seere er ikke tilfreds med Synnøve Svabøs innsats som kommentator, da Alexander Rybak tok hjem MGP-seieren. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) Melodi Grand Prix-publikummet er ikke fornøyd med Synnøve Svabøs innsats som Melodi Grand Prix-programleder.

31 Facebook-grupper
På nettsamfunnet Facebook har det i løpet av kvelden blitt stiftet 31 negativt stemte grupper mot Svabøs kommentarer, mot kun én til støtte for Svabø.

Også på NRKs eget nettforum, i kommentarfeltet på Dagbladet.no og ikke minst i tips-innboksen til Dagbladet har folk ytret sin mening om kommentatoren.

- Svabø ødela sendinga, skriver en leser til Dagbladet.

- Kommentarene til Svabø var usaklige og masete, skriver en annen, mens programlederen også beskyldes for historie- og kunnskapsløsløs kommentering.

Byttet til svensk TV
«Et vell av flåsete kommentarer ødela mye av kosen i kveld», konstaterer en irritert leser, mens flere Dagbladet-lesere sier de byttet over til svensk TV underveis.

«PINLIG å høre på. Jeg slo over på SVT ganske kjapt.», skriver en leser. Denne kommentaren har i skrivende stund fått 223 anbefalinger, mens kommentaren «synnøve svabø ødelegger jo hele programmet med å prate HELE tiden.. huff huff... finnes det ikke en "mute" knapp på hu???», er anbefalt av 626 lesere.

334 lesere har ved 0240-tiden anbefalt kommentaren «Håper det ikke blir en tradisjon at hun skal kommentere noe som helst på tv i fremtiden..... Er sliten i ørene nå...»

Skal evalueres
Kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin i NRK ønsker ikke å gi konkret informasjon om hvorvidt Svabø skal fortsette som MGP-kommentator.

Men han understreker at folket har alt å si når NRK evaluerer denne typen store underholdningssendinger.

- Mange ting skal evalueres nå framover, og dette er en av de tingene. Slikt vurderer vi alltid i ettertid, sier Sandvin til Dagbladet.

Publikum i sentrum
Han understreker at slike reaksjoner er naturlige etter program med såpass mange seere.

- Men publikum står i sentrum for vår evaluering, understreker Sandvin til Dagbladet.

Årets sending var Svabøs første som MGP-kommentator.

Per Sundnes kommenterte fjorårets sending, og Jostein Pedersen satt ved roret fra 1994-2006 - med unntak av i 1995, da Annette Groth sto for kommentarene.

FÅR KRITIKK: Synnøve Svabø. Arkivfoto: Lise Åserud  / SCANPIX .
FÅR KRITIKK: Synnøve Svabø. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer