Massivt bråk etter «tyskerne»-vits

Professor Svein Larsen ble klaget inn til ledelsen ved Universitetet i Bergen, som han mener har gått bak ryggen hans. Universitetet tar nå selvkritikk.

KLAGET INN: Svein Larsens vits falt ikke i god jord hos en student. Han ble klaget inn, og ledelsen ved Universitetet i Bergen har gjort tiltak i etterkant. Nå tar de selvkritikk. Foto: Kim E. Andreassen / UiB
KLAGET INN: Svein Larsens vits falt ikke i god jord hos en student. Han ble klaget inn, og ledelsen ved Universitetet i Bergen har gjort tiltak i etterkant. Nå tar de selvkritikk. Foto: Kim E. Andreassen / UiB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tyskerne har vært her før, og nå prøver de å snike seg inn igjen, sa psykologiprofessor Svein Larsen ved Universitetet i Bergen under en forelesning i august fjor.

Bakgrunnen var hans eget forskningsprosjekt, som blant annet tok for seg tyskere på besøk i Norge, og hvorvidt de opplevde seg selv som «typiske turister».

Vitsen falt imidlertid ikke i god jord hos den tyske studenten som seinere klaget Larsen inn til ledelsen via universitetets Si fra-ordning, et system som skal gjøre det lettere å varsle om uønskede forhold ved læreplassen.

Klaget

Det var universitetsavisa Khrono som først omtalte saken. Fem dager etter forelesningen sendte dekan Bente Wold ved Det psykologiske fakultet et brev til studenten, hvor hun beklaget på Larsens vegne.

- Det som har skjedd er at jeg har fortalt en vits, muligens ikke verdens beste. Så har en student følt seg svært krenket over dette, og innklaget det til min ledelse, sier professor Svein Larsen til Dagbladet.

Dermed er det oppført i universitetets varselsystem at han har «mobbet, trakassert og diskriminert» en tysk student, hevder han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer