Masterplanen for Ski Idrettspark

Vi må ikke glemme viktigheten av næranlegg for barn og unge selv om Ski Idrettspark utvikles.

Lokalanlegg: Det er mange lokale idrettsanlegg i Ski kommune som også vil trenge utbedring, oppgradering og vedlikehold i årene fremover, skriver Anne Iren Brynildsen. Foto: Privat.
Lokalanlegg: Det er mange lokale idrettsanlegg i Ski kommune som også vil trenge utbedring, oppgradering og vedlikehold i årene fremover, skriver Anne Iren Brynildsen. Foto: Privat.Vis mer
Meninger

Som deltager i paneldebatten om Masterplan for Ski Idrettspark ble jeg presentert for en spennende plan som omfatter mange gode tilbud til både barn, unge og voksne. Et særlig positivt trekk ved planen er at det skal utarbeides og gjennomføres som et samarbeid mellom Ski Idrettsråd, Ski IL Allianse, lag og foreninger, eventuelt private aktører og Ski kommune. Dette vil sikre bred deltagelse i planprosessen slik at anlegget blir tilpasset idrettens og Ski innbyggeres behov.

Men det er mange lokale idrettsanlegg i Ski kommune som også vil trenge utbedring, oppgradering og vedlikehold i årene fremover. Befolkningsveksten vil kreve at nye skoler bygges og eksisterende utvides. I forbindelse med dette ønsker Ski KrF at det satses på tidsriktige gymsaler, utearealer og friluftsanlegg. Vi må ikke glemme viktigheten av næranlegg for barn og unge selv om Ski Idrettspark utvikles. Disse mindre anleggene må ses i sammenheng med de økonomiske kostnadene som gjennomføring av planene for Ski Idrettspark medfører.

Som et grunnlag for fremtidig samarbeid mellom Ski kommune og Idretten i Ski må Masterplan for Ski Idrettspark innarbeides i Kommunedelplan for idrett, fysisk aktivitet og friluftslivs rullering i 2016. Her kan deltagerne fra kommunen og idrettslivet bli enige om fremdriften, prioritering og finansiering av de ulike anlegg, store og små.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.