Mat for Marlene

En skulle tro at en scenedivas diett besto av salatblader og champagne. Marlene Dietrich foretrakk kraftigere kost.

Svineknoke med sauerkraut, oksehalesuppe, skalldyr og berlinsk ertesuppe var Marlene Dietrichs livretter, i følge en ny kokebok av den tyske historikeren Georg Wech.

Celebert middagsbord

Wech har undersøkt matvanene og selskapsmenyen til stjernen, som etter sigende var litt av en kokk selv. - Marlene var spesielt flink til å lage suppe, og tok gjerne med store mengder på termos og ga til teamet under filminnspilling, sier kokebok-forfatteren til The Independent.

Rundt Dietrichs middagsbord satt gjerne prominente gjester som Ernest Hemingway, Edith Piaf, Gary Cooper og Frank Sinatra.

Menyer fra kjentfolk

Kokeboka er den første i serien «I want Something Special», som presenterer oppskriftene på yndlingsrettene til prominente personer som den surrealistiske kunstneren Salvador Dalí, komponisten Johann Strauss og den beryktede skjørtejegeren Casanova.

Dietrich-kokeboka kommer ut i Tyskland i februar, og er en del av hundreårs-markeringen for Marlenes fødsel. Skuespillerinnen og sangeren fikk sitt gjennombrudd med filmen «Den blå engel» i 1930, og huskes særlig for å ha underholdt amerikanske soldater i Europa og Nord-Afrika under andre verdenskrig.

DIVAMAT: Marlene Dietrichs yndlingsretter kommer ut i bokform.