Mat på norsk

BOK: Etter å ha bladd i landbruksministerens nye kokebok, kunne jeg nærmest lukte ånden til min gamle heimkunnskapslærer. De lange artiklene om norsk matkultur og viktigheten av frukt og grønt kunne like gjerne vært hjemmelekse, og retter som pølseomelett, eggedosis og seibiff med løk kan stort sett lages i løpet av en dobbelttime. Samtlige oppskrifter er da også utviklet av de statlige opplysningskontorene. Du vet, de som lager oppskriftsheftene som deles ut gratis i butikken. Det kunne naturligvis likevel være vits i å bruke penger på denne boka, dersom oppskriftene var samlet og budt fram på en innbydende måte. For mange ulike fotografer gir dessverre en svært ujevn kvalitet på bildene. Vi blir servert alt fra nærbilder av trauste supermarkedhyller og matpakker til postkortpyntelige naturbilder av hvilende elg. Boka er pensumpliktig grundig, og oppskriftene greie å følge, men klarer ikke å vekke lysten på noe annet enn et friminutt.