- VANSKELIG:  Tv-kokken Tina Nordström er svært populær i hjemlandet. Under innspillingen av serien «Tina på besøk» oppholdt hun og tv-teamet seg på steder med stor fattigdom i Afrika, og måtte derfor skjerpe sikkerheten, noe hun opplevde som vanskelig.  Foto: Stella Pictures
- VANSKELIG: Tv-kokken Tina Nordström er svært populær i hjemlandet. Under innspillingen av serien «Tina på besøk» oppholdt hun og tv-teamet seg på steder med stor fattigdom i Afrika, og måtte derfor skjerpe sikkerheten, noe hun opplevde som vanskelig. Foto: Stella PicturesVis mer

Mat-Tina hadde sikkerhetsvakter overalt under Afrika-innspilling

- Jeg kunne ikke bevege meg fritt.

(Dagbladet): Den svenske tv-kokken Tina Nordström (40) har et stort publikum i både Norge og Sverige. I hjemlandet er hun aktuell med sitt eget program «Tina på besøk» på TV 4, hvor hun reiser hjem til kjente svensker og lager mat.

Men ikka alle matbesøkene har vært like enkle. Til den svenske avisa Aftonbladet forteller hun om da hun skulle møte den svenske rapperen Ken Ring (35) i Kenya, og beskriver turen som den vanskeligste hun har gjennomført.

- Det var den vanskeligste innspillinga. Det er et fattig land og man kunne ikke bevege seg fritt. Jeg måtte ha med vakter overalt, det var vanskelig. Man er ikke sikker, sier hun til avisa.

- Ekte 40-åringen har gitt ut en rekke kokebøker, og ledet flere matprogram gjennom mange år, blant annet har «Tinas mat» blitt sendt på NRK. De siste somrene har vi også sett henne med egne produkter for den norske matkjeden Kiwi.

I den premiereklare tv-serien skulle hun til et sted som lå noen timer utenfor Mombasa. Hun forteller at de dro dit turistene vanligvis ikke ferdes, og at det var det ekte Kenya hun ønsket å oppleve.

Det gjorde noe med henne.

- Reiser man til turiststedene er det som i reisekatalogen. Men der vi var, kunne jeg ikke stikke ut om morgenen for å løpe. Det er nyttig å se det også, sier hun til den svenske avisa.

- «Yummy mummy» Den populære tv-kokken giftet seg i 2011 med jevngamle Martin Holmqvis. Paret ble smidd i hymens lenker i Skåne, og de sendte ut hvite duer etter vielsen.

Den blide svensken har også fått den britiske stjernekokken Gordon Ramsey engasjert. Etter opptakene av «Tinas Cookalong» i Sverige i 2009, så han følgende om sin kollega:

- Tina er ung, vital, «yummy mummy» og «cool» med matlagningen.