Matematikk og mord

Spennende konspirasjonsthriller om matematikk og gamle hemmeligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Etter fire historiske spenningsromaner har Kurt Aust endelig våget seg på en thriller fra vår tid. Men han har slett ikke glemt fortida - det eksentriske geniet Isaac Newton har en stor plass i «De usynlige brødre», sammen med en forlagsredaktør og en matematikkprofessor.Det starter med et selvmord. Den norske forlagsredaktøren Mai-Britt Fossen skyter seg på en fortausrestaurant i Paris. Det store spørsmålet er hvorfor - hun var dyktig i jobben, var lykkelig gift og hadde to små barn hun elsket. Og så har hun en merkverdig eksmann, en matematikkprofessor som er romanens hovedperson. Denne mattemannen, som heter Even Vik, har fått en skjult hilsen i det korte avskjedsbrevet kona etterlot seg, og han er snart av den oppfatning at Mai ble tvunget til å ta sitt eget liv. Men hvem skulle stå bak - og hva ble brukt som pressmiddel?

Newton-bok

Mai-Britt Fossen jobbet i et lite forlag, hvor hun var ansvarlig for det som man nedlatende kaller ofag-litteratur, bøker om personer eller hendelser eller fenomener. Akkurat nå var hun opptatt med forarbeidet til ei bok om Isaac Newton, tilfeldigvis samme mann som Even skrev hovedoppgave om. Newton-boka skulle ikke bli en ren biografi, men en avsløring av noen av Newtons mange hemmeligheter. Man skulle tro at Isaac Newtons skjulte oppdagelser og tanker ville være ufarlige tre hundre og noen år seinere, men for både Mai-Britt og Even blir det en komplisert og farlig gåteløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer