Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eminem-konserten

- Måten de har respondert på klagene provoserer ekstremt

Klagesakene etter Eminem-konserten skal nå behandles i Forbukerrådets tvisteløsningsorgan.

MISFORNØYD: Flere er misfornøyd med plassene de fikk på Eminem-konserten. Nå har flere av sakene endt opp i Forbrukerrådets tvisteløsningsorgan. Foto: Dagbladet.
MISFORNØYD: Flere er misfornøyd med plassene de fikk på Eminem-konserten. Nå har flere av sakene endt opp i Forbrukerrådets tvisteløsningsorgan. Foto: Dagbladet. Vis mer

Forbrukerrådet har mottatt flere klager fra konsertgjester som føler seg snytt etter Eminem-konserten på Voldsløkka 30. juni. Det bekrefter leder for Forbrukerdialog hos Forbrukerrådet Pia Høst til Dagbladet.

Mange i publikum var misfornøyd med hvor langt fra scenen de måtte stå, til tross for at de hadde gått til innkjøp av golden circle-billetter til rundt 1500 kroner. Sakene skal nå behandles i Forbrukerrådets tvisteløsningsorgan.

- Tvisteløsningen vår er et frivillig meklingstilbud hvor vi søker en løsning begge parter kan være fornøyd med, sier Høst til Dagbladet.

Det opplyses om at det må være dokumentert at det er klaget til arrangør og at man har fått et avslag før sakene behandles.

Begrenset klageadgang

En av dem som reagerer er Anders Solfjeld Gjerdseth. Tidligere har han sagt til Dagbladet at han ville samle flere som føler seg snytt, og sende en samlet klage til Forbrukerrådet.

- Jeg var i kontakt med Forbrukerrådet i går, og de har gitt meg en tilbakemelding jeg har videresendt til flere andre, sier han til Dagbladet.

- Jeg avventer respons nå, for å se om folk er innstilt på å gjøre noe med det eller ikke.

I svaret står det ifølge Gjerdseth at rettigheter og plikter knyttet til kjøp av konsertbilletter følger avtale mellom kjøper og selger. Siden avtalen ikke sier noe om hvor mange «Golden Circle»-billetter som var i omløp, tror Gjerdseth at klageadgangen er begrenset.

Han mener derimot at tegningen ga inntrykk av at det var langt færre enn det det faktisk var.

«Uerfarne konsertgjester»

Gjerdseth er ekstra provosert over responsen fra Atomic Soul.

- Hadde det ikke vært for responsen fra Atomic Soul hadde jeg antakeligvis latt det gå, men måten de har respondert på klagene provoserer ekstremt.

Han viser til Peer Osmundsvaags uttalelser i Dagbladet tidligere denne uka.

- Blant annet uttalte han at det mest sannsynlig var mange uerfarne konsertgjengere fordi 70 prosent var utenbys fra, sier han.

- Da høres det nesten ut som at hvis du ikke er fra Oslo, så har du ikke vært på konsert før. Jeg, og mange av oss som reagerer, har vært på relativt store konsertarrangementer rundt om i hele Europa. Jeg har vært på en konsert på Wembley Stadium hvor det var 100 000 mennesker. Der var det mye enklere forhold, og mer ryddig og oversiktlig enn på Voldsløkka.

Han sier også at det alltid har vært varslet på forhånd om gjerder slik som det som stengte konsertgjengerne ute fra området foran scenen.

- Jeg har aldri vært borti slike avgrensninger innad i et Golden Circle-område før.

Gjerdseth kjøpte billettene på forhåndssalg med forkjøpsrett fra OBOS.

- Vi kasta oss rundt og kjøpte de billettene nettopp fordi vi trodde det var et begrenset antall Golden Circle-billetter.

Peer Osmundsvaag sier til Dagbladet at han mente konsertgjester fra utenfor Oslo var uerfarne med arenaen på Voldsløkka, ikke med konserter generelt.

Falske billetter

Høst i Forbrukerrådet forteller at i tillegg til «Golden Circle»-klagene, også har de fått klager som dreier seg om falske billetter.

- Det er jo en kjempenedtur å ha gledet seg til en konsert i kanskje flere måneder, og så blir du avvist i døra fordi billetten er falsk. Vi har fått henvendelser om Eminem-konserten – både om falske billetter og skuffede fans som hadde kjøpt billetter til «Golden Circle», men som ikke ble sluppet inn rett foran scenen, sier hun.

For å unngå dette anbefaler Høst at man kjøper billetter direkte fra arrangøren.

- De mest populære billettene blir fort utsolgt. Å selge billetter til en høyere pris på svartebørs, er ulovlig i Norge. Likevel tar mange sjansen på å kjøpe privat,

Da må du være klar over at du tar en risiko, mener Høst.

- Da kan du tape pengene. Hvis du i tillegg skal reise med fly, og kanskje sove på hotell, er det snakk om ganske store summer ut av vinduet. Handler du av privatpersoner bør det være noen du kjenner og stoler på.

Hun sier at dersom du opplever å ikke få det du betaler for, skal du først klage til selger.

- Kommer du ikke noen vei da, kan du klage inn saken til Forbrukerrådet, så kan vi mekle i saken. Det kan være lurt betale med kredittkort. Hvis det ikke nytter å klage til selgeren, kan du klage til banken.