- Maten eller erotikken først

HARSTAD (Dagbladet): Kokkejenta Svarta Bjørn kom fra den nordnorske kysten og forførte rallare på Nordkalottens høyfjell. - Æ vet ikkje ka æ skal begynne med, maten eller erotikken? spør Kari Bremnes. Så starter hun sin fascinerende historie om et grepa kvinnfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Halvannen time seinere mottok hun trampeklapp fra publikum i Harstad. Så pustet hun ut i storslått Harstad-natur.

- Nå er jeg helt tom. I et år har jeg jobbet med Svarta Bjørn. Derfor er jeg svært glad for at urpremieren ble vellykket. Men så har jeg også hatt dyktige folk rundt meg. Dette er ikke bare min fortjeneste, sa Bremnes til Dagbladet i går kveld.

Da hadde hun allerede mottatt gratulasjoner fra familie og festspillsjef Tove Karoline Knutsen.

- Sterkt, varmt og bevegende om en rallarlegende. En universell historie som de fleste kvinner kan nikke gjenkjennende til, mente Knutsen.

Romantikk

Kari Bremnes (42) er ikke bare en ruvende sangerinne og artist. Årets festspillkunstner i nord er også en begavet historieforteller. Det viste hun i går kveld, ikke minst ved å la Svarta Bjørn kommentere mytene om seg selv.

Underveis i sangene og monologene maner hun - på klingende nordnorsk og eggende musikk - fram levende og troverdige bilder fra Svarta Bjørns sagnomsuste år som rallarkokke.

Hun drømte om Amerikabåten og et bedre liv, men endte opp blant dyriske mannfolk på Nordkalottens høyfjell. Europas nordligste jernbane, Ofotbanen, skulle bygges. Malm skulle fraktes mellom Narvik og Kiruna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer