Mathew (63) er mannen bak en av verdens største stjerner

Nå skal han lære bort triksene sine.

SUPERSTJERNEDATTER: Mathew Knowles har vært en ivirig bidragsyter når det gjelder Beyoncés enorme karriere. Her er de to sammen på Grammy-utdelinga i 2005. Foto: Reuters / NTB scanpix
SUPERSTJERNEDATTER: Mathew Knowles har vært en ivirig bidragsyter når det gjelder Beyoncés enorme karriere. Her er de to sammen på Grammy-utdelinga i 2005. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Mathew Knowles (63) er på mange måter ansvarlig for at superstjerna Beyoncé er nettopp ei superstjerne.

I tillegg til at han har bidratt med halvparten av Beyoncés DNA, var han også mannen som fikk gruppa Destiny's Child opp og fram, og var senere en solid bidragsyter til eldstedatteras solokarriere.

Nå arrangerer han en såkalt bootcamp, der han skal gi sine tips til hvordan entre underholdningsbransjen.

- Vet hvordan det fungerer Det melder Houston Community College, der bootcampen kalt «The Entertainment Industry: How Do I Get In?» vil finne sted 13. september.

- Jeg har vært i musikk- og underholdningsbransjen i over 20 år, og jeg vet hvordan det fungerer, sier Knowles, som i dag er grunnlegger av og sjef for det Houston-baserte musikkselskapet Music World Entertainment.

Knowles' to kjendisdøtre, Solange og Beyoncé Knowles, vokste begge opp i Houston.

63-åringen fungerte som manager og produsent for den svært suksessfulle gruppa Destiny's Child, som primært besto av Beyoncé, Michelle Williams og Kelly Rowland, mens mamma Tina Knowles designet gruppas sceneantrekk.

- Smertefullt I 2011 tok samarbeidet mellom Beyoncé og pappa Mathew slutt. Ryktene om et dårlig forhold mellom de to, etter Knowles' påståtte utroskap som skal ha resultert i et nytt tilskudd til familien, florerte.

Hvorvidt det er hold i ryktene, vites ikke, men Knowles ga i fjor uttrykk for at det var vanskelig å skilles fra dattera, og benektet at han hadde fått sparken.

- Dette var ikke en normal jobboppsigelse. Dette handlet om en far og en datter, og det var svært smertefullt og vanskelig, sa han.