Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mathilde (16) er dekket av hår i sin første filmrolle: - Tipper at folk ikke kommer til å kjenne meg igjen på gata

Oslo-jenta kapret tittelrollen i den kommende filmen om «Løvekvinnen».

MÅTTE BÆRE MASKE: For å få det rette utseendet måtte Mathilde Thomine Storm bære en maske dekket med pels under innspillinga av den kommende filmen «Løvekvinnen». Her sammen med den danske skuespilleren Connie Nielsen i en scene fra filmen. Foto: Filmkameratene AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er helt greit at jeg ikke vil bli gjenkjent overalt, egentlig, sier Mathilde Thomine Storm på telefon til Dagbladet.

Det var i fjor vår at ungjenta sto i skolegården i Oslo og fikk en telefon fra faren, som fikk henne til å hoppe og juble av glede: Hovedrollen som Eva Arctander i «Løvekvinnen» var hennes.

«Løvekvinnen» har premiere 26. august, og tar utgangspunkt i boka med samme navn, skrevet av Erik Fosnes Hansen, som vant Bokhandlerprisen for boka i 2006.

Filmen handler om livet til Eva Arctander, som på grunn av sykdommen hypertrikose har lysegult, fint hår over hele kroppen - inkludert ansiktet. Historien utspiller seg i første halvdel av 1900-tallet, og følger Eva gjennom tre stadier i livet.

MØTER UTFORDRINGER: Hovedpersonen Eva i «Løvekvinnen» møter utfordringer på grunn av utseendet sitt. Hun har sykdommen hypertrikose, som gjør at kroppen kan bli dekket av hår. Foto: Filmkameratene AS
MØTER UTFORDRINGER: Hovedpersonen Eva i «Løvekvinnen» møter utfordringer på grunn av utseendet sitt. Hun har sykdommen hypertrikose, som gjør at kroppen kan bli dekket av hår. Foto: Filmkameratene AS Vis mer

Fikk skuespillerhjelp

Mathilde Thomine Storm portretterer henne som ungdom, og fikk under innspillingen i Tyskland i fjor sommer jobbe med langt mer rutinerte skuespillere enn henne selv.

Storm har riktignok erfaring som dubber, og har deriblant gitt stemme til karakterer i filmer som «Barbie» og «Happy Feet 2», men får sin skuespillerdebut med «Løvekvinnen».

- De andre skuespillerne var helt herlige, og det var mange som hjalp meg underveis. Jeg spilte for eksempel mye med svenske Rolf Lassgård («En mann ved navn Ove»), som er en stor inspirasjon i seg selv. Han var flink til å hjelpe meg på veien, forteller 16-åringen, som til høsten begynner på musikklinja ved Foss videregående skole.

SKUESPILLERDEBUTANT: Slik ser Mathilde Thomine Storm ut til vanlig. 16-åringen fra Oslo gjør sin skuespillerdebut med «Løvekvinnen», men drømmer også om en karriere som musiker. Foto: Privat
SKUESPILLERDEBUTANT: Slik ser Mathilde Thomine Storm ut til vanlig. 16-åringen fra Oslo gjør sin skuespillerdebut med «Løvekvinnen», men drømmer også om en karriere som musiker. Foto: Privat Vis mer

- Kjente meg ikke igjen

«Løvekvinnen» er en samproduksjon mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, og er følgelig en film det satses mye på. Likevel tror ikke Storm at hun kommer til å bli kjendis av denne filmen - mye på grunn av maska som hun hadde på seg under store deler av innspillinga.

Storm forteller at det ikke var helt enkelt å ha på seg maska, og at det var en tidkrevende affære å få den festet til fjeset.

Samtidig understreker den unge skuespilleren at hun ble svært godt ivaretatt under innspillinga, og forteller at hun knyttet et spesielt tett bånd til spesialeffekter-teamet, som hun tilbragte mye tid sammen med.

- Det var veldig rart første gang jeg tok på maska, og det tok nesten tre timer før jeg var klar til innspilling. Først fikk jeg lim i hele fjeset, og så fikk jeg på meg en tykk silikonmaske. Jeg kjente meg ikke igjen da jeg så meg i speilet, sier 16-åringen og ler.

Ble tryggere

Men selv om maska både klødde og sved til tider forteller Storm at hun lærte mye av å ha den på seg, både som skuespiller og menneske.

- Jeg fikk en del blikk, og opplevde at folk kom bort og lurte på hvordan maska fungerte. Jeg fikk kjenne på hvordan det er for folk som har synlige sykdommer de ikke kan gjøre noe med, sier Storm.

- Jeg lærte rett og slett å bli trygg på meg selv, og ble samtidig tryggere i rollen som Eva.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!