Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Matisyahu

Reggaerockræl.

CD: Ortodoks jøde med reggae, sier du? Slett ikke så rart hvis man tenker etter. Det gamle testamente, med sine begreper om Exodus og Zion, går igjen hos begge folkegruppene. Og selvfølgelig dermed også i Matisyahus hasidiske reggae. Ideen er god, det er utførselen det skorter på på «Youth». Selv om Matisyahu har fått drahjelp av produksjonsmultikunstneren Bill Laswell, mangler plata en større musikalsk visjon enn bare det å lage novelty-reggae. De pøser på med både harde rockeriff og «Redemption Song»-aktige ballader, og selv om plata har et par gode melodilinjer - livehiten «King Without A Crown» har dessverre blitt skjemmet av suppete studiogitarer - ender det i monoton Rage Against The Machine-reggae. Det hele minner litt for mye om utmattelsesfølelsen man får når man blir fanget i en av de lissomalternative Che Guevera-flagg-/hasjpipe/rastalue-/reggaebodene på Youngstorget. Ai!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling